• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

online marketing bureau veenendaal 2

10 tips om meer uit je Google Ads campagnes te halen

Vaker gevonden, meer verkopen, meer succes, behaal resultaten. Het kan allemaal met Google Ads! Maar het kan soms best een flinke puzzel zijn. Google biedt ontzettend veel mogelijkheden, maar welke moet je nou wel gebruiken en welke niet? Bij Velocity Marketing vinden we het belangrijk om Google kennis te delen, zo kunnen we elkaar namelijk versterken. In dit blog delen we 10 tips om meer uit je Google Campagnes te halen.

Google Ads

1. Test handmatige CPC op je branded zoekwoorden

Wanneer je handmatige CPC gebruikt in je branding campagnes dan heb je meer controle over de kosten van je branding campagne(s). Door meer controle, zit het er dik dat je minder uit gaat geven voor hetzelfde resultaat. Dat heeft er mee te maken dat Google de prijs soms opdrijft voor zoekwoorden. Met handmatige CPC is dat voor Google een stukje moeilijker.

2. Voorkom dat concurrenten je klanten stelen op je bedrijfsnaam

Als je merkt dat je naamsbekendheid toeneemt en je in onderzoek ziet dat steeds meer mensen op jouw bedrijfsnaam zoeken. Dan is goed om eens te controleren of al die klanten wel op je website komen. We zien het namelijk steeds vaker dat bedrijven op de naam van hun concurrenten targeten. Deze bedrijven betalen minder voor een klik om dat branded termen over het algemeen een stuk goedkoper zijn.

Gelukkig is dit heel simpel te voorkomen. Dit voorkomt u met een branding campagne. Die maakt u zo aan:

✅ Binnen Google Ads kun je eenvoudig een Search Branding campagne maken.

B766E125 36C9 40A0 AF2E 54444FCEC175

✅ Door de biedstrategie ‘Search Impression Share’ of ‘Maximize Clicks’ kun je gemakkelijk op Nummer 1 staan in de zoekresultaten. Dat komt doordat jouw website altijd het meest relevant is als mensen op je bedrijfsnaam zoeken.

7C15E7DC 3190 4DCD BEB1 AEE881DD380A
✅ Voor een Branding campagne op jouw bedrijfsnaam betaal je minder voor clicks dan je concurrenten doen.
✅ Bovendien wordt je vaker vertoond, omdat je website dus beter matcht met het zoekwoord. (zoekwoord = uw bedrijfsnaam)
✅ Met een budget van €5,- tot €10,- kun je al een heel groot verschil maken (dit hangt wel af van uw bekendheid natuurlijk).

3. Maak in je remarketing een concurrentie-adgroep

Wanneer je maar deels/weinig gebruik maakt van het budget dat je aan je remarketing campagne hebt toegewezen bereik je niet zo veel mensen als je zou kunnen.

Om je bereik hier te vergroten kun je een advertentiegroep toevoegen met een andere doelgroep. Je kunt hiervoor een doelgroep maken op basis van de mensen die jouw concurrenten bezoeken.

Naast extra bereik zien we vaak ook dat de CTR (doorklikratio) van deze advertentiegroepen hoger ligt.

2DDD2CB2 5EDF 4F23 8490 52A38CD694D7 4 5005 c

4. Gebruik voorgestelde marktsegmenten en affiniteit segmenten

Op basis van de mensen in je bestaande doelgroepen doet Google Ads een voorstel van doelgroepen die ook goed kunnen werken voor jouw campagnes. Dit zijn de markt- en affiniteit segmenten.

De affiniteit segmenten die geeft Google op basis van levensstijl, passies en gewoontes. Hier vind je doelgroepen waarvan Google verwacht dat ze goed zullen connecten met je merk.

De markt segmenten geeft Google op basis van je services en producten. Hier vind je doelgroepen waarvan Google verwacht dat ze eerder een aankoop bij je zullen doen.

Beide zijn super waardevol! Bovendien geeft Google ook nog een indexcijfer per doelgroep. Zo kun je zien hoeveel meer waarschijnlijk deze doelgroepen zijn om bijvoorbeeld een aankoop te doen.

Deze doelgroepen kun je vinden door in je Google Ads account naar Doelgroepenbeheer te gaan. Eenmaal daar aangekomen klik je op ‘Uw inzichten in gegevens’.

169FBB85 A328 4295 A4D6 0F3E91197904

In de inzichten kun je de aanbevolen doelgroepen zien. Ook kun je ze hier toevoegen per advertentiegroep. Als je niet te hard van stapel wilt lopen kun je ze bijvoorbeeld eerst aan een paar advertentiegroepen toevoegen om te testen wat er gebeurd. Soms kunnen de aanbevolen doelgroepen namelijk best gekke doelgroepen zijn. Dus testen is altijd een goed idee!

29018EA4 A864 46C6 8E48 74B1448F76F1 4 5005 c

5. Experimenteer als je denkt dat iets beter kan

Wanneer je eigenlijk wijzigingen wilt doorvoeren in bepaalde campagnes. Maar je niet zeker weet wat de gevolgen van je acties zullen zijn. Dan kun je de wijzigingen eerst testen door middel van het maken van een experiment.

Door gebruik te maken van een experiment maak je een tweede versie van je bestaande campagne. Bovendien kun je deze tweede versie een deel van het budget toewijzen. Je kunt bijvoorbeeld een verdeling van 80/20 doen.

A75203B3 E455 4863 9A0E 007D34516F4B 4 5005 c

6. Gebruik kleinere locaties om tot meer inzichten te komen

Als je met jouw bedrijf producten of services verkoopt in heel Nederland. Bijvoorbeeld met een webshop, dan ligt het voor de hand om Nederland als land toe te voegen aan je target instellingen. Toch valt er veel voor te zeggen om dit niet te doen.

Het is namelijk vaak zo dat 80% van de omzet en verkopen die je hebt uit 20% van de locaties komt. Door locaties bijvoorbeeld per gemeente of per provincie toe te voegen aan je campagne. Heb je veel meer inzicht en controle over waar je op focust en waar dus het grootste deel van je budget heen gaat.

Google Ads

7. Koppel Google Ads en Google analytics voor meer data

In Google Ads zie je heel veel informatie over je campagnes. Je kunt in feite bijna alles zien tot in detail. Maar in Google analytics heb je net wat meer overzicht als het gaat om data en gedrag op je website.

Daarom heb je net wat meer inzicht over het gedrag van je bezoekers uit Google Ads als je dit in Google Analytics onderzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over de paginatijd, de route door de website en nog veel meer.

8. Monitor wat je concurrenten doen in de veiling inzichten

Dit is iets wat wij vaak doen als we Google Search campagnes hebben en maken. Vooral om door dit te analyseren we vaak tot nieuwe inzichten en strategieën komen die we kunnen baseren op wat de concurrentie doet.

Ook maakt dit het mogelijk om te zien wie je concurrenten zijn, waar je concurrenten op focussen, of er nieuwe concurrenten zijn, etc. Natuurlijk zie je niet al die informatie in de veilingen. In de veilingen zie je hoe je presteert ten opzichte van concurrenten. Maar het dient wel als een startpunt voor concurrentie onderzoek.

Je kunt deze inzichten vinden door naar je campagne te gaan. Dan het zoekwoord menu uit te klappen en te klikken op veiling inzichten.

Google Ads

9. Onderzoek of long tail zoekwoorden werken voor jouw bedrijf

In de veilingen kun je zien hoe vaak je op een zoekwoord bovenaan staat. En bovenaan staan is leuk! Maar gevonden worden op de juiste zoekwoorden is nog veel leuker!

Daarom adviseren we altijd om te onderzoeken of long tail zoekwoorden werken voor jouw bedrijf. Wat we met long tail zoekwoorden bedoelen:

  • Volle naam van je product, bijvoorbeeld het producttype.
  • Je product met kenmerken, bijvoorbeeld zwarte trainingsbroek voor heren.

En zo zijn er nog veel meer long tail zoekwoorden. Het grote voordeel van long tail is dat de mensen die er mee zoeken vaak al betere weten wat ze willen. Hierdoor hebben ze een hogere koopintentie.

Het kan knap lastig zijn om die woorden te vinden, maar als je ze vindt dan zijn ze het absoluut waard!

10. Remarket specifieke pagina’s op je website

Als je bezoekers je website verlaten dan wil je ze het liefst natuurlijk weer terug hebben. Zodat ze alsnog een aankoop of converteren. Toch is het slim om onderscheid te maken. Op basis van verschillende factoren. Bijvoorbeeld op welke pagina’s je bezoekers hebben rond gekekenen kunnen je helpen bij het bepalen van de waarde van de betreffende bezoekers. Bovendien weet je ook vaak aan de hand van het gedrag op de website wat voor bezoeker het is.

Door verschillende remarketing doelgroepen te maken kun je beter personaliseren. En hoef je niet elke bezoeker die op je website komt te retargeten. Zo kun je jouw budget ook weer effectiever inzetten!

Vond je dit artikel leuk, wil je meer van dit soort artikelen lezen of heb je een vraag? Laat het ons dan weten in de comments!

Ga naar de bovenkant