CPC

CPC

« Terug naar Marketing Begrippen

CPC staat voor de term Cost Per Click. Het is een zeer veel gebruikte term binnen de marketing wereld. Bij adverteren wordt met de CPC variant betaald per click op de advertentie. Er kan bij het bieden binnen een advertentieveiling worden bepaald of er manual of automatic wordt geboden. We leggen je de toepassing van Cost per Click graag uit.

Wat is CPC?

Cost Per Click is de letterlijke vertaling van Kosten Per Klik. Een adverteerder betaalt dus alleen per click op zijn advertentie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het CPM (Cost Per Mille) waarbij er wordt betaald per duizend weergave.

Het werken met Cost Per Click staat moet garant voor het behalen van een conversie. Het is alleen een daadwerkelijke klik die is gedaan op de advertentie.

CPC prijs bepaling

Het is natuurlijk goed dat je pas betaald als er wordt geklikt op een advertentie. Maar hoeveel moet je dan betalen? Dat wordt bepaald door twee methoden.

Handmatig bieden:
Bij handmatig bieden kiest de adverteerder zelf een bedrag hoeveel hij of zij wil betalen voor een click. Dit kan per keyword. De hoogste bieder wint de advertentieveiling en staat op plek 1.

Automatisch bieden:
Bij automatisch bieden laat de adverteerder het bieden aan Google zelf over. Op basis van gegevens die het algoritme heeft past het een bod toe per keyword. Dit bod valt altijd wel binnen het bepaalde budget van de adverteerder.

Zowel handmatig als automatisch bieden heeft voordelen. Met handmatig bieden is er veel controle op de kosten per click, waar automatisch bieden veel werk uit handen kan nemen. De echte Google Ads Specialist gaat vaak voor het handmatig bieden, gezien de kennis die hij of zij heeft.

Cost per Click heeft ook een andere benaming. Dit is Pay Per Click (PPC). Dat staat voor Betalen Per Klik.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant