Betekenis van: CPC

« Terug naar Marketing Begrippen

CPC staat voor de term Cost Per Click. Het is een zeer veel gebruikte term binnen de marketing wereld. Bij adverteren wordt met de CPC variant betaald per click op de advertentie. Er kan bij het bieden binnen een advertentieveiling worden bepaald of er manual of automatic wordt geboden. We leggen je de toepassing van Cost per Click graag uit.

Wat is CPC?

Cost Per Click is de letterlijke vertaling van Kosten Per Klik. Een adverteerder betaalt dus alleen per click op zijn advertentie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het CPM (Cost Per Mille) waarbij er is betaald per duizend weergave.

Het werken met Cost Per Click staat moet garant voor het behalen van een conversie. Het is alleen een daadwerkelijke klik die is gedaan op de advertentie.

CPC prijs bepaling

Het is natuurlijk goed dat je pas betaald als er geklikt is op een advertentie. Maar hoeveel moet je dan betalen? Dat wordt bepaald door twee methoden.

Handmatig bieden:
Bij handmatig bieden kiest de adverteerder zelf een bedrag hoeveel hij of zij wil betalen voor een click. Dit kan per keyword. De hoogste bieder wint de advertentieveiling en staat op plek 1.

Automatisch bieden:
Bij automatisch bieden laat de adverteerder het bieden aan Google zelf over. Op basis van gegevens die het algoritme heeft past het een bod toe per keyword. Dit bod valt altijd wel binnen het bepaalde budget van de adverteerder.

Zowel handmatig als automatisch bieden heeft voordelen. Met handmatig bieden is er veel controle op de kosten per click, waar automatisch bieden veel werk uit handen kan nemen. De echte Google Ads Specialist gaat vaak voor het handmatig bieden, gezien de kennis die hij of zij heeft.

Cost per Click heeft ook een andere benaming. Dit is Pay Per Click (PPC). Dat staat voor Betalen Per Klik.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist