Wat is online marketing?

Online marketing is het promoten van een product of dienst op internet. Verder is het doel om via internet de doelgroep te bereiken om het doel te bereiken. Klinkt duidelijk toch? Dat is het niet altijd helemaal. Het gaat namelijk heel diep. Als u een medium kiest zult u dit goed moeten aansluiten op uw andere kanalen. Daarnaast kunnen doelen heel verschillend zijn. Zo kunt u als bedrijf bijvoorbeeld de naamsbekendheid vergroten door vaker gezien te worden. Daarnaast kunt u meer website bezoekers aantrekken door het aantal bestellingen te verhogen en daarmee de klantloyaliteit vergroten.

Brand Awareness Of Website Design

Push & Pull Marketing

Er bestaan twee soorten strategieën die u kan inzetten om uw boodschap online te verspreiden. Deze zijn push en pull marketing. Beide begrippen hebben een andere functie. De combinatie van deze vormen kan namelijk zeer effectief zijn.

Push Online Marketing Strategy

Push Marketing

Bij de push marketing strategie probeert u zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dit doet u door de wet van getallen. Als u 10.000 mensen iets verteld zullen er altijd een aantal mensen geïnteresseerd zijn in wat u te zeggen hebt. Doordat deze mensen precies datgene nodig hebben wat u op dat moment aanbied. Daarnaast kunnen mensen zich realiseren dat uw product of dienst een bepaalde behoefte vervuld. U kunt push marketing vergelijken van het schieten van een shotgun. U zult altijd mensen bereiken die interesse hebben. Om veel mensen te bereiken heeft u normaal gesproken meer budget nodig. En de effectiviteit van bepaalde methodes kunnen vrij laag zijn. Offline marketing voorbeelden zijn radio, flyers, tv en billboards. Bij online marketing vallen e-mail marketing, display campagnes en banners op websites onder push marketing.

Pull Marketing

Bij Pull marketing is het een hele andere strategie. Dat betekent niet meteen dat het effectiever is op het gebied van budget en bereik. Maar wel heeft deze vorm een grotere kans om klanten binnen te halen. Met pull marketing promoot u producten of diensten waar mensen actief op zoek naar zijn. Ze hebben hier dus op dat moment behoefte aan. Bovendien zult u hier mee alleen de juiste mensen targeten. U heeft het juiste product op de goede plek. Verder als we kijken naar online marketing komt u snel bij Google terecht. Ook hier willen mensen een product vinden wat aan hun behoeftes voldoen. Als iemand met spoed is op zoek naar een glaszetter, zullen de hoogste posities in Google waarschijnlijk resulteren in nieuwe klanten. Dus om goed gevonden te worden in Google is prioriteit. Verder is het adverteren op Google ook heel effectief. Daarmee kunt u ook veel data verzamelen om uw vindbaarheid nog meer te verbeteren.

Push Online Marketing Strategy
Balance of marketing

Persoonlijke aanpak

Nog niet zo lang geleden stond massamarketing op de voorgrond. Fabrikanten richtten zich op een zo breed mogelijk publiek voor een product of productgroep. Met de komst van online marketing zijn er belangrijke veranderingen in opkomst. De personalisatie wordt steeds belangrijker. We worden overspoeld met een tsunami van inhoud die ons verblindt voor niet-aangepaste marketingcommunicatie. Persoonlijke berichten worden steeds belangrijker. En dat is niet alles. Waar een mooie en eenvoudige website voldoende was om prospects te begeleiden, moet u nu een gepersonaliseerde online ervaring creëren om uw bezoekers op uw website te houden. Persoonlijke en relevante content waar ze echt baat bij hebben. Het is het vermelden waard.

Voordelen van online marketing

Hoewel offline marketing voor veel bedrijven ook nog goed werkt om hun doelen te realiseren, zijn wij bij Velocity Marketing groot fan van online marketing. En dat is met een goede reden. Dit zijn de grootste voordelen:

 • Online marketing groeit. Er komen elk jaar nieuwe gebruikers bij en steeds nieuwe vormen ontwikkelen zich.
 • Targeten. U hebt meer data over uw doelgroep waardoor u er beter op kunt focussen. U kunt zelfs heel specifiek een branche of niche targeten. Dit sluit helemaal aan op de personalisatie trend. 
 • Aankoopmeting. U kunt online de resultaten heel gemakkelijk meten ten opzichte van traditionele vormen van marketing.
 • Goedkoper. U kunt online veel meer bereiken met minder geld.

Online marketing kunt u overal integreren

Online marketing is nu gebruikelijk, maar het is belangrijk dat het terugkomt in uw strategie. Het is namelijk van groot belang dat deze activiteiten ook worden meegenomen bij de realisatie van uw website. Besteed u hier geen aandacht aan, dan zal dit de effecten van de andere marketing inspanningen beïnvloeden. Want stel u voor: een potentiële klant wordt met een gepersonaliseerde advertentie naar jouw website gelokt. Vervolgens laadt de website erg traag, is de opbouw van de website niet conversiegericht, ontbreken er call to actions en kan hij/zij er niet makkelijk mee werken. Grote kans dat deze bezoeker afhaakt. Is het geen zonde? Houd daarom bij het lanceren van uw website rekening met deze aspecten en test continu met uw doelgroep

De aanhouder wint

Je website en online strategie zal continu aan gewerkt moeten worden. Hierdoor zul je blijvend resultaat houden. Als je een doel hebt behaald, stel je een nieuw doel op. Dus kijk je weer naar welke acties er nodig zijn om dat doel te behalen. Dit herhaal je steeds. Om het beste resultaat te behalen op de lange termijn is SEO het meest effectief. Hiermee kun je constant meer mensen naar je website krijgen. Alleen is het een lange termijn activiteit. Dus je zult pas echt resultaten na een lange periode.

Uw website en online strategie zal continu aan gewerkt moeten worden. Hierdoor zult u blijvend resultaat houden. Als u een doel hebt behaald, stelt u een nieuw doel op. Dus kijkt u weer naar welke acties er nodig zijn om dat doel te behalen. Dit herhaalt u steeds. Om het beste resultaat te behalen op de lange termijn is SEO het meest effectief. Hiermee kunt u constant meer mensen naar uw website krijgen. Alleen is het een lange termijn activiteit. Dus u zult pas echt resultaten zien na een lange periode.

Tokyo by night

De toekomst van marketing

Met de komst van online marketing is er de afgelopen jaren veel veranderd. Maar ongetwijfeld gaat de ontwikkeling door. Als u kijkt hoe lang de veranderingen plaatsvinden, is het moeilijk om te bepalen waar de ontwikkeling naartoe gaat. U ziet dat Google steeds belangrijker wordt voor mobiele websites. Mensen worden ermee wakker en slapen ermee. Alle informatie die ons zonder toestemming bereikt, krijgt steeds minder aandacht. Ook als het iets met ons te maken heeft. Mensen worden echter steeds gemakkelijker te profileren en te targeten. Bedrijven weten immers altijd waar we zijn (GPS), wat onze smaak en interesses zijn (sociale media), en welke producten we zoeken en kopen (digitale analyse). Gelukkig bestaan ​​er nog steeds privacywetten. Anders zou u altijd uw ideale klanten kunnen targeten. Online mediums zullen altijd blijven innoveren om zo goed mogelijk uw diensten of producten te kunnen verkopen.

Online marketing uitbesteden

Eén ding is zeker: je moet altijd up-to-date zijn. Besteed aandacht aan de ontwikkeling van de online wereld en werk op basis van de resultaten verder aan je doelen. Zo ben je online te vinden en krijg je nieuwe klanten. De vraag is alleen of u het zelf doet of de activiteit liever uitbesteedt. We vertellen je graag waarom het uitbesteden van online marketing aan een online marketingbureau een effectieve investering is. Onze professionals hebben alle kennis in huis en zijn op de hoogte van de laatste trends. Dat is onze kracht. Wij zijn bereid om online activiteiten voor u te over te nemen zodat u meer tijd heeft om in uw bedrijf te investeren.

Eén ding is zeker: u moet altijd up-to-date zijn. Besteed aandacht aan de ontwikkeling van de online wereld en werk op basis van de resultaten verder aan uw doelen. Zo bent u online te vinden en krijgt u nieuwe klanten. De vraag is alleen of u het zelf doet of de activiteit liever uitbesteedt. We vertellen u graag waarom het uitbesteden van online marketing aan online marketingbureau een effectieve investering is. Onze professionals hebben alle kennis in huis en zijn op de hoogte van de laatste trends. Dat is onze kracht. Wij zijn bereid om online activiteiten  voor u te over te nemen zodat u meer tijd heeft om in uw bedrijf te investeren.

Your Content Goes Here

  Wilt u uw marketing uitbesteden?

  Wij helpen u graag met het overnemen van uw online marketing. Door middel van een persoonlijk gesprek zullen wij samen kijken naar uw doelen en ambities. Door middel van onze 3 stappen zullen wij u adviseren over welke online kanalen er nog verbeterd moeten worden. En welke kanalen nog het meeste potentie liggen voor uw bedrijf.

  Uiteindelijk zetten wij de campagnes voor u in elkaar. Na het aanzetten van de campagnes zal er steeds weer optimalisatie plaats vinden. Zonder optimalisatie vallen campagnes namelijk in het water. Natuurlijk wordt u steeds op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van rapportages.

  Wij zijn onszelf niet als wij geen kansen proberen te benutten. Zo zullen wij altijd blijven kijken naar groei kansen en streng naar onszelf blijven kijken. Mede door deze visie zijn wij niet alleen uw online marketeers. Ook zijn wij echt uw online marketing partner.