Betekenis van: Advertentiegroep

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een advertentiegroep?

Een Advertentiegroep is niet te missen binnen een online advertentie campagne. Elke campagne bestaat namelijk uit minimaal 1 advertentiegroep. Een advertentiegroep bestaat uit één of meerdere advertenties. Advertentiegroepen worden gebruikt om verschillende soorten advertenties in een hokje of verschillende thema’s te plaatsen. We spreken van een advertentiegroep als meerdere zoekmachine campagnes gericht worden op een gedeelde reeks zoekwoorden. Meestal bestaat een campagne uit een of meerdere groepen van advertenties. Als je als ondernemer meerdere soorten producten biedt is het essentieel op deze te verdelen. Dit zorgt voor structuur en dat alle producten verdeeld zijn. Voor gebruikers is dit heel erg fijn want zij kunnen makkelijker bij de producten die zij nodig hebben.

Hoe worden advertentiegroepen gebruikt?

Stel je voor dat je een online webwinkel hebt waarbij je kleding verkoopt. Dan kun je je kleding verdelen in advertentiegroepen. Je kunt je assortiment in groepen verdelen waar ze bij horen. Neem als voorbeeld een groep voor broeken, accessoires, truien, schoenen. Deze categorieën kun je daarna specifieker maken voor klanten. Bijvoorbeeld bij de categorie schoenen kun je die specifiek maken door bijvoorbeeld sneakers, laarzen en slippers. Als een gebruiker zoekt naar sneakers wordt de advertentie uit de groep ‘’schoenen’’ weergeven. Als er gezocht wordt naar brillen of sieraden wordt de advertentiegroep ‘’accessoires’’ weergeven.

Structuur bij een advertentiegroep

Overzicht brengen in campagnes is essentieel. Daar behoren advertentie groepen er ook bij. Bijvoorbeeld bij een webshop heb je een verdeling van product categorieën. Dit geld ook voor Google advertenties. Als je een advertentiecampagne structuur geeft is het eenvoudiger ze te onderhouden en wijzigingen aan te brengen in de groepen zonder dat het effect heeft op de structuur van je website.

Hiërarchie

Hiërarchie speelt een groot rol met campagnes als leidende factoor. Daaronder komen dan advertentiegroepen, en daaronder komen dan advertenties en zoekwoorden. Als de instellingen gewijzigd zijn in een campagne worden deze op ander niveaus doorgevoerd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist