Betekenis van: CTR

« Terug naar Marketing Begrippen

CTR staat voor Click Through Rate. Het stelt het percentage voor van het totaal aantal clicks dat is gekomen uit het totaal vertoningen. Dit kan voor zowel organische als betaalde zoekresultaten. De CTR geeft dus een indicatie van het aantal personen dat jouw zoekresultaat heeft gezien en daarop klikte. Een CTR van 5% op 100 vertoningen betekent dus dat 5 mensen op het zoekresultaat hebben geklikt.

Wat betekent een Click Through Rate?

Een CTR is een veel voorkomende statistiek in de marketing. Hoe hoger de Click Through Rate van bijvoorbeeld aan advertentie, des te beter de advertentie gaat.

Verhogen van de CTR

Het verhogen van de Click Through Rate van zowel de organische als betaalde zoekresultaten is erg belangrijk. Door optimalisatie van het zoekresultaat kan de CTR worden verhoogd. Er zijn drie dingen die je hiervoor kunt verbeteren:

  1. Title tag
    De title tag van een zoekresultaat is de titel. Deze moet goed aansluiten bij de zoekterm.
  2. Meta description
    De meta description is een korte uitleg over wat een bezoeker kan verwachten op de webpagina. Geef in deze beschrijving een zo goed mogelijke samenvatting.
  3. Rich snippets
    Rich snippets zorgen voor een groter zoekresultaat. Wanneer je deze toepast zijn er meer linkjes om op te klikken. Dit kan de Click Through Rate verhogen.

CTR gebruiken voor advertenties

Niet alleen voor organische zoekresultaten is de Click Through Rate belangrijk. Ook bij Google Ads en Bing Ads is dit een belangrijk begrip. Een goede Click Through Rate heeft namelijk invloed op de positie die je krijgt op de zoekresultaten. Bovendien, heb je een lagere CPC bij een goede CTR. Het verhogen van de CTR van een advertentie is dus erg waardevol.

Berekenen van een Click Through Rate

Een Click Through Rate berekenen is zeer makkelijk. Zo kun je de volgende berekening aanhouden:

Aantal clicks / Aantal impressions x 100%

Alhoewel je de berekening zelf kunt doen, wordt deze vaak al getoond door advertentieplatformen zelf. Voor organische zoekresultaten is dit zichtbaar in Google Search Console.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist