• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

adverteren

Online adverteren? Uitleg & trends voor 2024

Online adverteren is erg breed; er zijn miljoenen bedrijven die dit doen. Dit gebeurt op allerlei manieren, bovendien gaat er veel geld in om. Het begrijpen van de nieuwste trends is daarom essentieel. Als je dit niet goed doet, geef je veel geld uit aan niets. In deze blog gaan we dieper in op de nieuwste trends binnen het adverteren op het online web.

Online adverteren met video’s

Videoadvertenties blijven een dominante kracht in het adverteren. Je kunt de kijker een veel beter idee geven van het product of de dienst die je verkoopt. Ook kun je iemand heel goed meenemen in een verhaal dat je wilt vertellen. Op die manier kun je dus echt een band opbouwen.

Tegenwoordig hebben mensen een kortere spanningsboog en klikken ze dus snel verder naar een andere video. Hierdoor zijn platformen zoals TikTiok heel erg populair geworden. Zodra je dit zelf ook gaat doen is het slim om gebruik te maken van korte shots (korte video stukjes). Breng ook meteen naar voren wat je product is en waarvoor het staat; zo breng je de boodschap goed over naar je doelgroep (vergeten ook de voordelen niet om extra indruk te maken).

Voice search optimization (VSO)

De populariteit van virtuele assistenten, zoals Siri, Google Assistent en Amazon Alexa is enorm gegroeid. De virtuele assistenten zijn tegenwoordig een onmisbaar element geworden in online adverteren.

Voice search maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie om gebruikers in staat te stellen zoekopdrachten met hun stem uit te voeren. Zoekmachines geven antwoorden en tonen een lijst met resultaten. De zoekmachine koppelt de zoekopdracht aan het meest relevante resultaat en houdt daarbij rekening met de geschiedenis en het gedrag van de zoeker. Zo kan je gemakkelijk je favoriete nummer opzetten door simpelweg te zeggen wat je wilt horen.

Maar waarom is VSO zo belangrijk?

Dit is belangrijk geworden omdat mensen gesproken zoekopdrachten anders benaderen dan getypte zoekopdrachten. Gesproken zoekopdrachten neigen meer naar natuurlijke conversatiestijl vragen. Adverteerders moeten zich aanpassen aan deze verschuiving om relevant te blijven.

Programmatic Advertising

Programmatic advertising blijft groeien in populariteit en efficiëntie. Deze vorm van adverteren maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie om in real-time advertentieruimte te kopen en verkopen. Het stelt adverteerders in staat om gerichter te adverteren, waardoor ze specifieke doelgroepen op het juiste moment en op de juiste plaats kunnen bereiken.

De automatisering verhoogt ook de efficiëntie en vermindert verspilling van advertentiebudgetten.

Data Privacy en Transparantie in online adverteren

Met toenemende bezorgdheid over privacy hebben consumenten meer controle geëist over hoe hun gegevens worden gebruikt. Adverteerders moeten streven naar transparantie en duidelijke communicatie over gegevensverzameling en -gebruik.

Het is essentieel om te voldoen aan de steeds strenger wordende privacyregelgeving en tegelijkertijd vertrouwen op te bouwen bij de consument. Het zal ook geruststelling geven voor een bezoeker of klant wanneer hij/zij gelijk ziet dat er transparantie is op de site. Zo kan je de vragen voor zijn.

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)

De opkomst van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) is een opwindende revolutie in online adverteren. Consumenten worden betrokken bij unieke en interactieve ervaringen. Merken kunnen nu verder gaan dan traditionele advertenties en consumenten een levensechte ervaring bieden. Veel mensen hebben geen idee wat ze kunnen verwachten bij VR of AR. Zo kun je een wow-effect creëren bij mensen en overhalen om te kopen.

Augmented Reality (AR): Virtuele Proefsessies en Product Interactie

AR biedt adverteerders de mogelijkheid om consumenten een voorproefje te geven van hun producten voordat ze tot aankoop overgaan. Of het nu gaat om het uitproberen van nieuwe kledingstukken via een AR-applicatie of het plaatsen van virtuele meubels in hun eigen huis, AR maakt het winkelproces boeiender en persoonlijker en kan mensen makkelijker overhalen.

Interactieve Advertenties: Betrekken van de Doelgroep

AR en VR stellen adverteerders in staat om interactieve advertenties te ontwikkelen die de aandacht trekken en de betrokkenheid vergroten. Denk aan spellen, quizzes of virtuele rondleidingen die de consument actief betrekken bij de advertentie. Deze vorm van adverteren gaat verder dan passief consumeren en creëert een unieke merkinteractie.

Native advertising

Consumenten worden steeds kritischer ten aanzien van traditionele advertenties. Native advertising biedt een oplossing door advertenties naadloos te integreren in de content van het platform. Dit resulteert in een minder storende ervaring voor de gebruiker. Advertenties worden afgestemd op de stijl en het formaat van de omringende content, wat leidt tot een hogere mate van acceptatie en betrokkenheid.

Daarnaast zijn er verschillende AI-tools die het gebruiksgemak van een advertentie verhogen. Deze kan jij als adverteerder eenvoudig gebruiken. In Meta zien we al verschillende tools die bijvoorbeeld het formaat van de advertentie aanpassen naar het beeld van de ontvanger.

Conclusie

Het landschap van online adverteren evolueert voortdurend, en het is van cruciaal belang om deze trends in overweging te nemen bij het plannen van je advertentiestrategie. Als trends op bijvoorbeeld TikTok je ontgaan als online adverteerder sta je gelijk met 3-0 achter. Maar door te profiteren van opkomende technologieën en het begrijpen van veranderende consumentenbehoeften, kun je een concurrentievoordeel behalen en succesvolle online advertentiecampagnes voeren en loop je direct voor op je concurrenten. Blijf dus goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en pas je strategieën aan om het meeste uit je online advertentie-inspanningen te halen.

Ga naar de bovenkant