Marketing Strategie

Wat is een marketingstrategie?

Altijd al willen weten wat een marketing strategie is? Wij leggen het u graag uit. Een marketingstrategie is een plan van aanpak. Het is er voor de lange termijn van een bedrijf. Hierbij is het doel van de bedrijf erg belangrijk. Om dit doel te bereiken is er een strak plan nodig. Daarom is het benutten van kansen nodig.

Het juist benaderen van de doelgroep en klanten is erg belangrijk. Het trouw maken van klanten aan het bedrijf versterkt namelijk uw positie. Bovendien is het belangrijk om te bepalen hoe u uw product of dienst wilt positioneren. Weet u niet op welke manier u het beste marketing kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Een marketingplan is een manier om verkopen te krijgen. Daarnaast is het ook een manier om te communiceren en te positioneren. Ook is het in kaart brengen van de inzet van de juiste kanalen een belangrijk onderdeel. Concluderend, is een marketingplan erg belangrijk voor uw bedrijf. Wij helpen u hier graag bij. Ook als het een lastige opgave lijkt.

Nog geen idee hoe u een marketing plan moet toepassen? Wees niet bang, wij helpen u hier graag bij.

marketing-strategie-2

Het belang van een strategie

Wat is het belang van een plan? Een plan bepalen voor uw bedrijf is erg belangrijk. Dagelijks zijn ondernemingen bezig met het opzetten van een eigen strategie. Als marketeers zijn wij hier elke dag mee bezig. Eerst, bedenken wij een goede aanpak. Verder werken wij het plan voor u uit. Bovendien helpen wij met het opzetten en uitvoeren van een plan.

Het belang van een marketing plan zit hem in de vertaling van de missie van uw bedrijf. Daarnaast brengt u ook uw visie over in een marketing plan. Verder worden doelen duidelijk gemaakt binnen een aanpak. Een succesvolle aanpak zorgt er op deze manier voor dat u naamsbekendheid krijgt. Ook krijgt u bezoekers en klanten. Heeft u hulp nodig bij het uitzetten van een marketing plan? Neem dan contact met ons op.

Welke marketing strategieën zijn er?

Er zijn vele marketing plannen om toe te passen. Veel bedrijven stellen zichzelf dan ook de vraag; Welke strategieën zijn er? Wij brengen een aantal belangrijke voor u in kaart.

Er zijn een aantal basis strategieën. Dat zijn onder andere de; segmentatie strategie, concurrentiestrategie, positionering strategie, digitale marketing strategie en content strategie. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Strategy-online-velocity

Segmentatie marketing strategie:

In een strategie als deze ligt er focus op verdeling van uw publiek. U verdeelt het publiek dat u heeft in kleine groepen in. Voor elke doelgroep is er een andere aanpak. Hierdoor kunt u gericht op één doelgroep richten met bijvoorbeeld een actie. Bovendien is segmentatie goed voor het in kaart brengen van de beste doelgroep.

Concurrentie-business

Concurrentie marketing strategie:

Een concurrentie strategie is op basis van wat uw competitie momenteel doet. Eerst kijkt u naar acties van de concurrentie. Daarnaast is het goed deze verder te verbeteren en goedkoper te maken. Hierdoor klimt u hoger in klant voorkeur positie. Concurrentie bepaalt dus heel erg het soort acties dat u als bedrijf doet.

Create-velocity-online

Positionering strategie:

Wat is een positionering strategie? Dit is gericht op het beter bekend maken van een merk bij de doelgroep. Eerst zult u eerst een gewenste positionering moeten kiezen. Hierna bedenkt u hoe u deze positie gaat innemen. Waarom? Omdat het erg belangrijk te bepalen ‘hoe’ u uw doelgroep wilt bereiken. Ten slotte wilt u uw doelgroep niet kwijt raken door verkeerde communicatie.

Afbeelding vergadering

Digitale strategie:

Een digitale strategie bestaat uit toepassing op basis van internet. Onder Digitale strategie zijn een aantal takken. Zo zijn er inbound marketing, email marketing, sociale media en zoekmachine marketing. Strategieën van al deze kanalen samen zorgt voor een sterke digitale strategie. Ten slotte kunt u op elk kanaal een beslissende voorsprong nemen. Dit doet u door hier een juiste strategie voor te bedenken.

content maken op papier

Content strategie:

Valt een content strategie onder digitale marketing? Het antwoord op die vraag is; Nee. Tegenwoordig is een content strategie gebaseerd op het gebruik van teksten. Door teksten te schrijven wordt er gewerkt aan een positionering en reputatie van een bedrijf. Hieronder vallen bijvoorbeeld blogs. De rol van zulke blogs zijn erg belangrijk. Ten slotte weten ze verbinding te maken met de doelgroep.

Hoe maak je een marketing campagne

Het opzetten van een marketing campagne brengt veel vragen met zich mee. Eerst is het namelijk belangrijk een budget te bepalen voor uw marketing praktijken. Hoe hoog mogen de kosten zijn? Het is belangrijk hier goed over na te denken, om zo uw plan op te stellen. Ten tweede is het belangrijk te bepalen welk product of dienst u wilt verkopen. Kies één product om een sterke campagne op te zetten.

Vervolgens is het tijd om uw doelgroep duidelijk te onderzoeken. Hierdoor kan een duidelijke doelgroep juist in kaart worden gebracht. Bepaal vervolgens uw waarde propositie. U moet erachter komen hoe uw product of dienst de doelgroep verder helpt. Hierdoor kunt u een duidelijke boodschap overbrengen in uw content. Dit brengt ons bij de volgende stap: content ontwikkelen. Elk kanaal heeft zo zijn eigen content nodig. Het is daarom belangrijk voor elk kanaal speciale content te maken.

Niet te vergeten is techniek achter een campagne. Zo kunt u denken aan automatische emails, Google om klant inzichten te krijgen, een blog of andere soorten technieken. Wanneer alles klaar staat is het tijd na te denken over de promotie kanalen. Op welke kanalen bevindt uw doelgroep zich? Denk aan een nieuws brief, sociale media kanalen of Google. Ten slotte is het belangrijk om na te denken over een vervolg. Zonder vervolgstappen in de funnel. Is de campagne succesvol maar worden niet opgepakt door een sales team? Dan is dit zonde van uw uitgegeven budget.

Heeft u vragen over het opzetten van een campagne of heeft u er de tijd en kennis niet voor? U kunt bij Velocity uw marketing uitbesteden. Neem contact met ons op.

Modellen binnen eens marketing strategie

Het opzetten van een juiste strategie kan lastig zijn. Echter, door toepassing van verschillende modellen wordt dit makkelijker. Een eerste model is het 4P-model. Het model bestaat uit vier onderdelen; Product, Prijs, Plaats en Promotie. Het gebruiken van de 4P’s geeft inzicht in de positionering van uw bedrijf en dient als basis voor uw marketing. Hierdoor wordt direct duidelijk wat het product is, welke prijs het product heeft, hoe het wordt verkocht en waar het wordt verkocht.

Een tweede model wat veel voorkomt is de marketing funnel. De funnel is een trechter waar (potentiële) klanten zich door bewegen. De klant wordt door verschillende boodschappen geleid naar een aankoop. Aansluitend aan deze funnel is er een sales funnel. Binnen deze funnel wordt er in een trechter gewerkt aan de bewustwording van een merk, het informeren van de doelgroep, het beïnvloeden van een keuze en de uiteindelijke aankoop. Ten slotte wordt er gewerkt aan de loyaliteit van een bestaande klant. De twee funnels werken hand in hand met elkaar en creëren 1 klantreis.

Simon Sinek -Golden Circle

Golden circle Simon Sinek

De Golden Circle van Simon Sinek is niet weg te denken uit de marketingwereld. Het model gaat over de manier van denken, handelen en communiceren tussen een bedrijf en een doelgroep. Binnen het model is de ‘Why’ het meest belangrijke onderdeel. Tenslotte is deze vraag zeer belangrijk voor een doelgroep.

De meeste ondernemingen werken precies het tegenovergestelde van wat de bedoeling is. Eerst werken ze aan de ‘What’ (product of dienst) om zich zo naar de kern van het model te werken. Echter, om sterk leiderschap te vertonen, moet er van binnen naar buiten worden gewerkt. Als eerste is er de ‘Why’ in het model. Dit staat voor hetgeen een bedrijf in geloofd of wat de aanleiding is waardoor het bedrijf bestaat. Ten tweede is er de ‘How’, dit gaat over de handelingen die worden gedaan om de ‘Why’ te kunnen realiseren. Tenslotte is er de ‘What’, hierin gaat het om de producten of diensten die nodig zijn om de ‘Why’ te behalen.

Hoe zullen wij de marketing strategie uitvoeren?

Door een persoonlijk gesprek met u te hebben leren we uw bedrijf kennen. We bekijken groei-ambities en adviseren u over de toepassing van online kanalen. Door samen te kijken naar de 4P’s en uw waarde propositie kunnen we tot de kern komen van uw strategie en campagne. Hierin staat voor ons de Golden Circle centraal. Ten slotte is het van groot belang de ‘Why’ van uw bedrijf naar uw doelgroep te communiceren.

Wij werken met het See, Think, Do & Care-model. Hiermee maken wij de klantreis van uw klanten inzichtelijk. Aan de hand van dit model en de eerder verkregen informatie bepalen we welke kanalen we inzetten voor uw marketing. Zo zetten we voor elke fase van de klantreis (funnel) een kanaal in. Zo zorgen wij ervoor dat uw doelen worden behaald.

Uiteindelijk zetten wij de campagnes voor u in elkaar. Na het aanzetten van de campagnes zal er steeds weer optimalisatie plaats vinden. Zonder optimalisatie vallen campagnes namelijk in het water. Natuurlijk wordt u steeds op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van rapportages.

Wij zijn onszelf niet als wij geen kansen proberen te benutten. Zo zullen wij altijd blijven kijken naar groei kansen en streng naar onszelf blijven kijken. Mede door deze visie zijn wij niet alleen uw online marketeers. Ook zijn wij echt uw online marketing partner.

Telefoon Google

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist