• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

social media

Hoe werkt Social Media Marketing voor bedrijven?

Social media heeft een grote impact. Miljarden mensen gebruiken het dagelijks. Ook de doelgroep die jij wilt bereiken. Daarom is social media de perfecte tool. Je kunt het heel gemakkelijk inzetten. Maar wat is het precies en hoe zet jij het optimaal in voor je bedrijf?

Definitie Social Media Marketing

Het betekent dat jij alle marketingactiviteiten kunt inzetten op een of meerdere sociale media platformen. Jij kunt dit voor jezelf doen of voor je bedrijf. Het klinkt heel breed en dat is het ook. Dat komt omdat je op zo veel verschillende manieren kunt adverteren op social media. Via korte video’s en foto’s kun je veel mensen bereiken. Je kunt ook verschillende dingen boosten zoals: personal branding, producten, goede doelen en nog veel meer. Tegenwoordig kun je het nergens beter doen dan op social media. Iedereen gebruikt het en het geeft vele mogelijkheden voor je bedrijf.

Social Media Effectief Inzetten

Zoals eerder besproken kun je het op meerdere manieren inzetten. Maar het doel is natuurlijk effectief inzetten. En wat dan de beste manier is dat hangt af van de branche, doelgroep en het doel. Eerst zul je goed moeten uitzoeken wat het beste bij jullie bedrijf past. Het betekent niet dat wat een ander doet dat automatisch ook goed voor jullie zou werken. Ook hoef je niet meteen te betalen om social media goed in te zetten. Je kunt ook zelf een account aanmaken. Dan kan je beginnen met het posten van berichten. Toch helpt betalen en adverteren wel mee. Zo bereik je snel de doelgroep en kan je makkelijk de interesses wekken bij potentiële leads.

Posten Op Social Media

Maak een account aan en begin met posten. Zo bouw je zonder te betalen organisch volgers op. Het klinkt heel simpel maar er zijn wel nog wat dingetjes waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je content van hoge kwaliteit is. Niemand kijkt met plezier naar een onscherpe foto. Ook is regelmatig posten van belang. Als je de ene week heel vaak post en ander helemaal niks hebben je volgers geen flauw idee wat ze kunnen verwachten. Alles wat je deelt en hoe het eruit ziet heeft invloed op het beeld wat je creëert. Zorg er dus voor dat het erg goed uit ziet.

Adverteren Op Social Media

Adverteren werkt heel goed op social media. Als je de juiste doelgroep target bereik je snel veel mensen. Dat komt omdat er dagelijks veel mensen op social media zitten. Zorg ervoor dat je advertenties er goed uit zien. Zo worden mensen sneller getriggerd om verder te kijken. Bijna elk platform biedt het aan om je content betaald te boosten. Maar om nou al je content te laten boosten met geld is niet heel erg slim. Een combinatie van organisch posten en betaald heeft het meeste effect. Zo krijgen mensen geen opdringerig beeld van je. Kijk vooral af bij je concurrenten om te kijken welke content werkt voor hen. Dit betekent niet dat het werkt voor jouw bedrijf of product, maar het is zeker het proberen waard.

Contact Met De Doelgroep

Als je de doelgroep bereikt met social media kom je ook snel in contact. Het is de perfecte plek om in gesprek te gaan. Er wordt gereageerd op berichten en story’s of het wordt gedeeld. Het is belangrijk om naar volgers te luisteren en in contact te blijven. Zo krijgen ze een goed gevoel bij je bedrijf. Met de feedback die je zo direct krijgt kun je heel veel. Pas het aan op je bedrijf en account en bekijk het resultaat. Mensen zijn op social media erg direct dus wees niet bang om zelf ook je woordje klaar te hebben staan. Weet wel wanneer je wel moet inhaken met een gesprek en wanneer niet.

Zo Veel Mogelijk Gedeeld Worden

Het delen van positieve ervaringen door anderen op social media is buitengewoon effectief. Als iemand een positief bericht plaatst over een product of dienst wordt dat veel meer gewaardeerd. Je luistert liever naar een vriend dan naar een pushbericht van het bedrijf zelf, toch? Stimuleer dan ook volgers om berichten over jou te delen. Dit kun je doen in berichten die je post of een gesprek. Bied hierin ook een stukje klantenservice. Reageer enthousiast en zorg voor vertrouwen of maak een leuke winactie.  Zo worden klanten zelf ook gemotiveerd om je producten te delen.

Social Media Influencers

Valt het delen toch nog wat tegen? Dan heb je altijd nog de influencers. Influencers zijn erg belangrijk op social media. Het zijn populaire accounts die veel posten en maar al te graag samen willen werken. Als je de juiste persoon uitzoekt die ook nog veel volgers heeft kan je er erg op vooruit gaan. Meestal betaal je een influencer om je producten of diensten te promoten. Als je contact hebt met iemand die veel volgers heeft zal je waarschijnlijk wel moeten betalen. Je kunt ook je producten opsturen in ruil voor een review. Een samenwerking met een influencer is meestal een win-win!

Conclusie

Social media marketing is dus erg effectief voor je bedrijf of personal brand. Je kunt het op zo veel verschillende manieren inzetten. Zo is het dus meetbaar voor iedereen. Het maakt niet uit wat je promoot als je maar de juiste mix kiest. De kansen om te groeien zijn eindeloos. Je wint makkelijk extra vertrouwen en zo dus ook extra klanten.

 

 

 

Ga naar de bovenkant