SEO Marketing

online-marketing-seo

Wat is SEO marketing?

In feite valt alles wat u doet om zo hoog mogelijk in Google te komen onder SEO marketing. Door het uw bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken op uw website kunt u ervoor zorgen dat u boven uw concurrent scoort. Het is dan belangrijk om goed na te denken over de content die u deelt en de teksten die u schrijft. Maar ook over de snelheid van uw website en meer technische zaken.

Op basis van al die informatie geeft Google websites en pagina’s een score. Des te hoger uw website en pagina’s scoren. Des te meer vertrouwen en ook bezoekers geeft Google aan uw website. Het is knap lastig om hoog te scoren met SEO. Daarom leggen we u graag uit met welke zaken u rekening moet houden. Daarnaast is het ook goed om er rekening mee te houden dat het tijd kost om bezoekers naar uw site te werven. Doordat Google er even over doet om alles in kaart te brengen. Kan het maar zo 3 maanden duren, voordat u de eerste resultaten ziet van uw werk.

Daarnaast is Google constant aan het werk om van alles te verbeteren. Hierdoor veranderen veel zaken die uw score beïnvloeden heel vaak. Dit is dan ook de reden dat u uw positie en het aantal bezoekers ziet schommelen. De trends van zoekwoorden en de acties van uw concurrenten hebben hier ook invloed op.

Google-zoeken-computer

SEO marketing in de praktijk

Google heeft een heleboel punten die invloed hebben op de score van uw website. Een aantal voorbeelden daarvan zijn; de beschrijvingen van uw pagina’s, de titels van uw afbeeldingen en de snelheid van uw website. Naast deze punten zijn er nog honderden andere punten die Google mee neemt in de formule. Al die punten zijn onder te brengen in 3 verschillende categorieën. Namelijk; Techniek, content en autoriteit.

SEO Techniek

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website technisch op orde is. Zo is het belangrijk dat uw website een goede structuur heeft, u headers goed gebruikt, url’s sterk zijn, uw website een snelle laadtijd heeft en u gebruik maakt van sitemaps. Al deze factoren zorgen er namelijk voor dat Google de site makkelijk in kaart kan brengen en goed kan indexeren. Zodra Google een site goed kan indexeren en de technische factoren goed werken. Dan kan Google bezoekers een goed beeld van uw website geven. Bovendien blijven de bezoekers dan langer op uw site.

technische-instellingen-seo

De content van uw website

Wanneer u content gaat maken voor op uw website. Dan is het heel belangrijk om rekening te houden met de doelgroep. Bezoekers die op uw site komen zijn namelijk op zoek. Dus als u ze het antwoord kunt geven op de vragen die ze hebben, dan belonen bezoekers u vaker door aankopen te doen. Bovendien zullen bezoekers u vertrouwen. Daardoor laten ze sneller hun gegevens achter. Ook krijgt u op die manier meer betrokken bezoekers.

Het meten van waardevolle bezoekers kunt u op aan aantal manieren doen. Ten eerste kunt u zien hoeveel pagina’s uw bezoekers gemiddeld bekijken. Ten tweede is het altijd goed om in kaart te brengen hoeveel bezoekers direct afhaken van uw website. Ook kunt u zien hoelang een bezoeker gemiddeld op uw website blijft. Door dit soort data in de gaten te houden, kunt u uw website verbeteren. Zowel voor uw klanten als voor Google. Wanneer u gegevens uit uw website haalt, bijvoorbeeld door middel van Google Analytics. Dan kunt u dit makkelijk in zien. Bovendien kunt u op ieder moment bij uw data en kunt u makkelijk gegevens per maand naast elkaar leggen.

Naast het schrijven voor uw doelgroep. Is het ook belangrijk om van tevoren uit te zoeken op welke woorden mensen zoeken. Door hier rekening mee te houden kunt u hoog staan op zoekwoorden waar veel mensen op zoeken. Zo voorkomt u bovendien dat u teksten moet herschrijven die geen zoekwoorden bevatten. Kortom best wat zaken om rekening mee te houden.

Autoriteit opbouwen

Tot slot bepaald Google door middel van inkomende en uitgaande links de waarde van uw website. Die waarde vertaalt zich ook weer in een score. Namelijk de domein rating. Ook wel domein autoriteit genoemd. Wanneer waardevolle websites, dat zijn websites die zelf een hoge score hebben een link met wat informatie naar uw website plaatsen. Dan ziet Google dat als waardering van deze websites. Zodra er een heleboel websites zijn die uw website waarderen, dan zal uw score omhoog gaan. Vandaar dat veel bedrijven hier veel aandacht aan besteden.

Het hele proces, van uitwisselen van linkjes. Dat noemen we link building. Door middel van het kopen en uitwisselen van links. Versterkt u de autoriteit van uw website. In combinatie met een sterk contentplan en de technische punten van uw website. Zorgt u door middel van deze categorieën dat uw website gevonden wordt.

vertrouwen-duim
zoeken-op-google-ipad

Zo begint u met SEO Marketing

Zodra u heeft besloten te beginnen met SEO marketing. Dan heeft u twee opties. U kunt dit namelijk zelf gaan doen, maar u kunt dit ook laten doen door Velocity Marketing. Bij Velocity Marketing weten we precies waar we op moeten letten. Daarnaast zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Op die manier kunnen we zorgen dat u duurzaam kunt groeien met SEO. Ook zorgen we ervoor dat u waardevolle bezoekers met de juiste koopintenties krijgt.

Wanneer u kiest om zelf aan de slag te gaan met uw SEO. Dan start u met het onderzoeken van de zoekwoorden die voor uw bedrijf van belang zijn. De volgende stap is om te onderzoeken welke informatie van belang is om te delen. Dit kunt u doen met zoekwoorden tools maar ook door uw zoekwoorden te op te zoeken in Google. Dan ziet u namelijk welke content bovenaan komt. Aan de hand van hoog scorende content kunt u bepalen welke informatie wordt gewaardeerd.

Ten slotte kunt u beginnen met het schrijven van uw teksten. Hou er bij het schrijven rekening mee dat u schrijft voor uw doelgroep. En vergeet natuurlijk niet om regelmatig uw zoekwoorden. Daarnaast is het goed om ook synoniemen van uw zoekwoord te gebruiken. Op die manier voorkomt u dat u uw zoekwoorden te vaak gebruikt.

SEO Marketing bij Velocity

Velocity Marketing is partner voor iedereen die op zoek is naar een goed SEO plan. Met onze ruime kennis en uitgebreide werkwijze zijn we in staat om voor elke website maatwerk te leveren. Ons team bestaat uit professionals die passie hebben voor het vak. Bovendien vinden we dat goed advies er belangrijk is. Dat komt doordat het maken van een SEO plan best ingewikkeld kan zijn. Bij ons geniet u vrijblijvend van advies en begeleiden we u door het hele proces, zodat u straks uw bedrijf hoog in Google kunt vinden.

Contact opnemen