Betekenis van: Google Ads

« Terug naar Marketing Begrippen

Google lanceerde Adwords in het jaar 2000 (tegenwoordig Google Ads). Toen betaalden gebruikers een maandelijks bedrag voor campagnes en beheerde Google alle campagnes zelf. Tegenwoordig werkt dat wel anders. Via een kosten-per-klik model(PPC) wordt er nu betaald. Campagnes worden nu veelal bijgehouden door Google Specialisten. De campagnes worden bijgehouden in Google Ads via een online dashboard. In 2018 deed Google een rebranding van Adwords, sindsdien heet het Google Ads.

Google Ads posities

De advertentie rangschikking is een belangrijke waarde bij het bepalen van posities in google. Als verschillende adverteerders dezelfde plek willen dan berekent deze rangschikking welke het meest geschikt is. Om zo hoog mogelijk te staan is het cruciaal om advertenties te optimaliseren. Zo haal je het maximale uit het budget en zorg je voor zo min mogelijk verspilling van budget.

Google Ads mogelijkheden

Binnen Google Ads zijn er veel verschillende advertentiemogelijkheden. Op die manier kun je er klanten overal in de funnel bereiken. Google Ads biedt 9 verschillende campagnetypes aan. Elk type heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. De verschillende campagnetypes zijn:

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist