Betekenis van: Google

« Terug naar Marketing Begrippen

Google is een Amerikaans technologiebedrijf dat internationaal internetdiensten aanbiedt. Google is een zoekmachine op het internet. Via de domeinnaam Google.com kun je een zoekopdracht opgeven. Zodra je dat doet krijg je een aantal links te zien. De volgorde van deze links wordt bepaald door het algoritme van Google. Naast het aanbieden van de zoekmachine biedt Google ook nog een groot aantal aan andere internetdiensten aan.

De geschiedenis van Google LLC

Google werd opgericht op 4 september in 1998 door Larry Page en Sergey Brin. Google was een onderzoeksproject van de twee aan de Stanford University in Californië. In dit onderzoek ontwikkelden de twee studenten een systeem waarbij servers door het internet heen zochten. Om vervolgens de resultaten te sorteren op de zoekopdracht van de gebruiker. Dit onderzoek voerden ze uit in 1996 en gaven ze de naam PageRank.

Google SEO

SEO is een hele belangrijke term. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Google is de grootste zoekmachine die er is, daarom zijn de SEO criteria van Google toonaangevend. Met SEO criteria bedoelen we de factoren die je positie bepalen in de zoekresultaten. Een website die hoog staat in Google kan deze positie zo weer verliezen als het algoritme aangepast wordt. Daarom is het slim om SEO continu te blijven verbeteren. Let er wel op dat als je misbruik maakt van het algoritme kun je een Google Penalty krijgen.

Google SEA

Met SEO kom werk je aan je organische positie. Maar je kunt ook bovenaan de zoekresultaten komen door advertenties bij Google in te kopen. Dit noemen we SEA. Ook wel zoekmachine adverteren genoemd. Via Google Ads kunnen adverteerders advertenties kopen. Op die manier kunnen bedrijven tegen betaling hoge posities werven in Google. Deze advertenties worden vervolgens op verschillende plekken in Google en in het Google netwerk getoond.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist