Recruitment Marketing

Waarvoor zet je Recruitment Marketing in?

Kandidaten zijn steeds meer als consumenten. U moet ze overtuigen dat ze bij uw organisatie passen. Voordat ze solliciteren willen ze meer gevoel krijgen voor uw bedrijf. De bedrijfscultuur, de visie, de normen en waarden en het gehele imago. Hier op baseren ze of uw organisatie bij hen past. Omdat ze zich gedragen als consumenten wilt u ze ook zo benaderen. Hoe bereik je consumenten? Door middel van het inzetten van effectieve recruitment marketing. Hierdoor ben je in staat om nieuwe talenten aan te trekken. De ‘traditionele’ recruitment middelen zijn niet altijd zo effectief meer. Maar door middel van de juiste strategie kunt u uw ideale sollicitanten binnen halen!

Wat is Recruitment Marketing?

Alle strategieën en tactieken die u gebruikt om uzelf als werkgever te promoten valt onder recruitment marketing. Hier door zorg je dat je het juiste talent bereikt, aantrekt en overtuigt om bij uw bedrijf te solliciteren. De waarde die u als werkgever kunt leveren aan een werknemer is wat de talenten overtuigt. Het lijkt op veel aspecten op normale marketing die gericht is op de consument. Dit komt door dat u de zelfde kanalen in kunt zetten om talenten aan te trekken. Social media, specifieke “werken-bij” websites, content marketing en digitale advertenties.

Het doel van recruitment marketing

Het doel van recruitment marketing is om meer capabele kandidaten te vinden en aan te trekken. Traditionele methoden om mensen in dienst te nemen zijn niet meer altijd voldoende. Dit komt omdat de kandidaten van vandaag hun werkgever zelf hebben ontdekt. Ze overwegen uw bedrijf net zoals ze een nieuwe wasmachine overwegen: door online informatie binnen te krijgen. Kandidaten zijn tegenwoordig op zoek naar meer informatie over hun organisatie. Daarom checkt hij of zij social media, leest hij reviews en bezoekt hij websites. Wat ze leren over de visie, missie en cultuur van uw organisatie, is van invloed op uw beslissing om te solliciteren voor de functie van een organisatie. Het uiteindelijke doel is de tijd van het aantrekken van talent en de kosten voor het aantrekken van talent te verlagen.

Wanneer zet je recruitment marketing in?

Meestal pas je recruitment marketing toe in de eerste fase van het wervingsproces. Dit komt omdat we willen dat de kandidaten het bedrijf leren kennen en overwegen om te solliciteren. Daarom wordt hier vaak de waarde die de werkgever kan bieden gecommuniceerd omdat het de toegevoegde waarde weerspiegelt voor kandidaten om voor deze organisatie te werken. Wanneer een kandidaat solliciteert, eindigt de rol van recruitment marketing. Van daaruit verzorg je als recruiter de rest van het wervingsproces (screening, selectie, sollicitatiegesprek en tot slot werving).

Recruitment Website


De recruitment website van Puur Vloeren Groep

Een goede werken-bij website is essentieel om een goede eerste indruk achter te laten bij talenten. Dit is de ultieme plek om een stuk employer branding in te zetten. Dit is waar u uw verhaal kunt vertellen.

Door op de werken-bij website al de bedrijfscultuur duidelijk te maken, voorkom je ook dat kandidaten solliciteren die niet bij die cultuur passen. Zo houd je alleen de meest geschikte kandidaten over!

 

Bekijk hiernaast een van de websites die wij hebben gerealiseerd voor Puur Vloeren Groep.

Recruitment Marketing uitbesteden

  Wij helpen u graag met het overnemen van uw recruitment marketing. Door middel van een persoonlijk gesprek zullen wij samen kijken naar uw doelen en ambities. Door middel van verschillende stappen zullen wij u adviseren over welke online kanalen er nog verbeterd moeten worden. En welke kanalen nog het meeste potentie liggen voor uw bedrijf om talent binnen te halen.

  Uiteindelijk zetten wij de recruitment campagnes voor u in elkaar. Na het aanzetten van de campagnes zal er steeds weer optimalisatie plaats vinden. Zonder optimalisatie vallen campagnes namelijk in het water. Natuurlijk wordt u steeds op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van rapportages.

  Wij zijn onszelf niet als wij geen kansen proberen te benutten. Zo zullen wij altijd blijven kijken naar groei kansen en streng naar onszelf blijven kijken. Mede door deze visie zijn wij niet alleen uw online marketeers.

  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen.

  Kennismaken
  Online-marketing-specialist