Betekenis van: Google Display Netwerk

« Terug naar Marketing Begrippen

Het Google Display Netwerk(GDN) is een verzameling van meer dan 2 miljoen websites waarop display advertenties kunnen worden weergegeven. Deze verzameling van web sites kunnen 90% van alle internet gebruikers bereiken. Binnen dit netwerk kun je tot in detail de doelgroep of niche van je bereik vinden. Er zitten zowel hele kleine als hele grote websites bij het netwerk. Daarnaast zijn er ook apps en en andere properties in het GDN.

De websites binnen het netwerk hebben een soort partnerschap met Google. In dit partnerschap geven ze Google toestemming om advertenties te tonen op hun website. Vaak gaat dit door middel van een stukje meta code.

Google display campagnes

Als je wilt adverteren in het Google Display Netwerk. Dan kun je dit doen door middel van display campagnes te maken op het advertentieplatform van Google. Deze display campagnes kun je maken in Google Ads. Ook is het mogelijk om met search campagnes nieuwe klanten te bereiken in het Google Display Netwerk. Met display campagnes betaal je minder voor een klik dan met een Google search campagne. Tegelijkertijd betekent dit ook dat de klikken minder waard zijn. Vaak worden display campagnes gebruikt om naamsbekendheid te vergroten en is het doel van een Google search campagne om daadwerkelijke verkopen te realiseren. Ook zit er veelal een groot verschil in de CTR, kosten per conversie en kosten per klik.

Alles weten over campagnes in Google? Lees dan onze blog: Welke Google Ads campagnes zijn er?

Targeting opties in het Google Display Netwerk

Doordat het GDN zo groot is wordt het veel gebruikt om nieuwe en bestaande klanten te bereiken. Ook is het steeds makkelijker om de campagnes van Google te automatiseren. Door middel van automatisering is het mogelijk steeds beter de juiste mensen te bereiken op het juiste moment. Met de targeting opties in het Google Display Netwerk stimuleer je verkopen, leads en website verkeer. Display wordt wel vaak gebruikt als aanvulling op andere campagnes.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist