Betekenis van: Advertentieplatform

« Terug naar Marketing Begrippen
Advertentieplatform is een programma waarin advertenties kunnen worden beheerd, gemaakt, bijgehouden en geoptimaliseerd. Een advertentieplatform bestaat uit de technologie om omzet te genereren met online verkeer.

Wat is een advertentieplatform?

Een bekend voorbeeld van een advertentieplatform is Google Ads. Het programma helpt adverteerders omzet te genereren op hun sites door advertenties te plaatsen op bepaalde zoekwoorden. Een advertentieplatform werkt op basis van bieden. De adverteerder die het meest biedt om zijn/haar advertentie te tonen wint de veiling en komt als eerste resultaat op de Google zoekresultaten te staan.

Google zoekpartners

Dit is een groot netwerk van Google partners. Dit kunnen externe partijen zijn. Maar dit heeft Google ook. Dit zijn websites die behoren tot Google:
  • Google Shopping
  • Google Maps
  • Google Nieuws
  • Google Afbeeldingen
De externe samenwerkingen zijn o.a. Telegraag.nl, Nu.nl Marktplaats.nl. Hierin kunnen Google Advertenties vertoond worden. Dus adverteerders hebben nog meer mogelijkheden om te adverteren. Zo is er ook mogelijkheid voor een groter bereik van je advertentie. Stel je bent nu op Telegraaf.nl. Je zit op de pagina met een nieuw product voor het verliezen van gewicht. Daar zal je vast advertentie banners zien die te maken hebben met het onderwerp. Advertenties worden afgestemd op het onderwerp van de zoekopdracht

De Google veiling

Voor een advertentie betaal je. En deze worden ook alleen vertoond als zij relevant zijn voor de ingetoetste zoekterm. Je kan vervolgens een bieding instellen. Daarbij heb je ook concurrentie. Dus is er een ‘Google Veiling’. Dit beslist welke advertentie en in welke volgorde het wordt weergegeven. Dit is een voor een specifiek zoekwoord. Er zijn meerdere advertenties die vertoond worden. Wat is de advertentiepositie van jou. Misschien sta je wel als eerste. Of boven aan een pagina op de Telegraaf. Zo’n banner op een pagina kan verschillende posities hebben.
  • Boven aan de tekst
  • Links of rechts van de tekst
  • Onderaan de tekst

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist