Betekenis van: Advertentie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is advertentie?

Een advertentie is een online of offline publicatie die aan moet zetten tot een bepaalde actie. Deze actie betreft in de meeste gevallen het kopen van een product of dienst. Hedendaags worden advertenties vooral online ingezet, dit kan bijvoorbeeld goed via zoekmachines. Echter, zijn de geprinte media, krant, magazines en vakbladen nog altijd actieve advertentie mogelijkheden.

Het succes van adverteren

Een advertentie kan succesvol zijn wanneer er op een juiste manier wordt gedacht aan de kwaliteit en vormgeving van de content, en de aansluiting daarvan bij de doelgroep. Een goede advertentie wekt de interesse van je doelgroep, waar een slechte advertentie een negatieve werking heeft op deze doelgroep.

Link advertentie

Met dit ad is je doelstelling het genereren op een link waar de ad geplaats is. Deze ads lijden naar verschillende soorten artikelen zoals een blog op je website. Je wilt met dit type ad ervoor zorgen dat er meer mensen de website bezoeken. Wanneer je conversies behaald hebt is het verstandiger om een andere soort advertentie te plaatsen.

Video advertising

Een video ad is een reclame die je maakt met visueel beeld. Deze vorm van advertising is bedoeld om de aandacht van de consumenten te krijgen door een opvallende video uit te zenden. Je kunt bijvoorbeeld hierbij aandacht vragen om een nieuwe product die op de markt gaat komen. Bij een video ad is de kans groot dat de bezoeker blijft hangen. Je kunt deze type ad gebruiken voor de naamsbekendheid.

Carrousel ad

Met een carrousel toon je een ad met meerdere afbeeldingen. De persoon die de ad bekijkt kunt door de foto’s heen scrollen. Je kunt met een carrousel meerdere producten of diensten, daarnaast kun je ook de voordelen van de producten erbij benoemen. Een carrousel ad wordt ook gebruikt om klanten te laten zien hoe iets werkt en kan heel goed gebruikt worden als een stappenplan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist