• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • SEO
 • Hoger in de Google zoekresultaten komen? – 7 Google Tips
aanbevolen google tips

Hoger in de Google zoekresultaten komen? – 7 Google Tips

Om organisch hoger in de Google zoekresultaten te komen is het belangrijk om zo relevant mogelijk te zijn. De methoden die er zijn om bovenaan te staan zijn constant in beweging. Dit komt doordat Google en andere zoekmachines constant de zoekresultaten verbeteren en veranderen. De belangrijkste factoren om aandacht aan te besteden om hoog in Google te ranken zijn; techniek, kwalitatieve content en autoriteit. In dit blog geven we u 7 tips waarmee u uw vindbaarheid in Google kunt verbeteren.

1. Besteed aandacht aan de fundering van uw SEO om hoger in Google te komen

Voordat u aan de slag gaat met uw vindbaarheid is het cruciaal om onderzoek uit te voeren. Tijdens dit onderzoek kijkt u wat uw concurrenten doen, welke zoekwoorden voor uw bedrijf relevant zijn en welke kansen er zijn. Hier kunt u verschillende programma’s voor gebruiken, zoals; Ahrefs, Semrush, Moz, Ubersuggest en Google Keyword Planner.

Door goed onderzoek trekt u bezoekers aan die exact zoeken op wat u te bieden heeft. Bovendien, kunt u met verschillende pagina’s op verschillende zoekwoorden targeten. Wanneer u per pagina een apart zoekwoord kiest, is het gemakkelijker om relevantie te bieden.

Als u een website heeft met verschillende pagina’s, is het van belang om eens in de 3 tot 4 weken te analyseren hoe uw pagina’s geïndexeerd worden en welke posities u in Google bekleed. Op deze manier krijgt u veel inzicht in wat werkt en wat niet.

2. Maak gebruik van Google Search Console

Zodra u SEO-pagina’s heeft toegevoegd, wilt u weten of uw werk vruchten afwerpt. De resultaten van uw inzet kunt u zien in Google Search Console. In Google Search Console vindt u basisgegevens over de vertoningen van uw website en de klikken naar uw website. Bovendien krijgt u hier ook handige tips en meldingen over verbeteringen voor uw website.

Een ander voordeel waar u gebruik van kunt maken in Google Search Console is het sneller indexeren van uw pagina’s. Als u dit doet, krijgen uw pagina’s prioriteit en verschijnen ze sneller in de resultaten van Google.

Op de lange termijn kun u in Google Search Console ook goed zien op welke zoekwoorden u het best scoort. Ook ziet u eenvoudig welke pagina’s relevant zijn. Tot slot kunt u ook andere actuele data simpel inzien.

Op basis van de getoonde informatie kunt u uw website verbeteren. Door de actuele data van verschillende pagina’s en verschillende zoekwoorden kunt u zien wat werkt!

3. Verwerk uw zoekwoorden natuurlijk

Er is veel informatie bekend over SEO. Daarom besteden zoekmachines veel tijd en geld om ervoor te zorgen dat er weinig misbruik kan worden gemaakt van zoekwoorden.

Zoekmachines zoals Google en Bing kunnen heel goed inschatten wat goede of slechte teksten zijn. Vooral, als we het hebben over de dichtheid van zoekwoorden. Des te belangrijker is het dus om op een natuurlijke wijze zoekwoorden te verwerken in uw pagina’s.

Focus uw tijd op het plaatsen van de zoekwoorden op de strategische plekken. Zodat u er in uw teksten voor kunt zorgen dat ze goed lopen, simpel te lezen zijn en makkelijk weglezen.

De belangrijkste plaatsen om zoekwoorden te verwerken zijn:

 • In de meta titel en meta beschrijving;
 • In de pagina titel;
 • In de eerste kop van bijvoorbeeld een blog;
 • In de eerste zin van de eerste alinea.

4. Snelle websites worden sneller gevonden

De snelheid van uw website is een factor waar Google redelijk veel waarde aanhangt. Snelle websites worden bevoordeeld door Google. Dat komt omdat zoekmachine gebruikers van snelheid houden. Google zet gebruikers op de eerste plek. Trage websites bieden een lagere website-ervaring. Dit is voor Google dus een belangrijke factor bij het rangschikken van de zoekresultaten.

Om ervoor te zorgen dat websites sneller worden, biedt Google een gratis tool om de snelheid van een website te meten. Deze heet; Google Pagespeed. Naast het meten van de snelheid, geeft Google Pagespeed ook advies waarmee de website nog sneller kan worden.

#5 Verbeter uw interne linkstructuur

Interne links op uw website moeten op strategische plekken worden geplaatst. Ook is het cruciaal dat ze werken. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren om niet te vergeten:

 • Maak uw pagina diepte niet dieper dan drie klikken;
 • Zorg ervoor dat uw beste pagina’s op niveau 1 zitten;
 • Link vanaf de hoofdpagina naar categorieën;
 • Herstel gebroken links.

Als u beheerder bent van een grote website, kan de ideale pagina diepte afwijken. Voor kleine en gemiddelde websites is de structuur (zoals getoond in onderstaande afbeelding) het best voor uw SEO.

Google zoekresultaten

Ideale pagina diepte in de structuur van websites voor seo

#6 Geef voorrang aan kwaliteit

Het schrijven van content voor zoekmachines draait om kwaliteit. Zoekmachines willen de beste content bij een zoekopdracht vertonen. Denk bij de focus op kwaliteit bijvoorbeeld aan het delen van accurate gegevens, leesbare tekst, originaliteit, autoriteit en de bronnen die passen bij uw website.

Link bijvoorbeeld op pagina’s naar hulpmiddelen die relevant zijn voor uw bedrijf. Let er goed op dat ze vooral relevant zijn en niet direct concurreren. Zorg er daarnaast voor dat de informatie makkelijk te lezen is en markeer belangrijke woorden door ze dikgedrukt te maken.

Het maken van kwalitatieve content kost tijd, erg veel tijd. Ga daarom strategisch te werk en maak een plan.

#7 Versterk uw content en website frequent

Om goede resultaten te behalen met SEO, is het belangrijk om consistent te werk te gaan. Dat wil zeggen dat u consistent nieuwe content moet plaatsen, maar ook consistent moet verbeteren en continu de autoriteit van uw website moet verhogen. SEO is namelijk een lange termijn investering.

Hoe vaker u nieuwe pagina’s en/of blogs toevoegt aan de website, des te meer verkeer er naar de website gaat. Daarbij is kwaliteit nog steeds enorm belangrijk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de effectiviteit wel af kan nemen bij grote hoeveelheden nieuwe content.

Uit een onderzoek van Hubspot naar de blogs van 13.500 bedrijven om de frequentie te toetsen bleek het volgende:

 • 11 Blogs per maand is een magisch nummer voor meer verkeer;
 • Volgens dit onderzoek ontvingen bedrijven die 4 blog posts of meer per week publiceerden 3,5 keer meer verkeer in vergelijking met bedrijven die minder dan 1 keer per week blogden;
 • 11 Blogs per maand resulteert in een merkbare toename van het verkeer voor zowel B2B als B2C.
 • Bedrijven die 16 of meer blogs per maand plaatsten zagen 4,5 keer meer leads dan bedrijven die vier of minder blogs plaatsten.

Heeft u vragen over SEO of wilt u uw SEO uitbesteden? Dat kan! Bij Velocity Marketing helpen we u graag. Lees meer over SEO of vraag een gratis SEO groei Analyse aan.

Ook interessant

Zo maak je de perfecte post voor Instagram

Ga naar de bovenkant