• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

polaroid instagram camera

Zo maak je de perfecte post voor Instagram

Instagram: het platform waar je leuke kiekjes deelt met je vrienden of familie. Maar wist je dat Instagram ook perfect is om jouw merk te promoten en een relatie met je (potentiële) klanten op te bouwen? Hier vind je tips om Instagram slim in te zetten voor je bedrijf.

1. De juiste social media strategie

Het bereiken van jouw doelgroep via Instagram begint bij een strategie. Neem Instagram mee in je huidige social media strategie en bepaal het volgende:

 1. Wat is je doelgroep? Wie wil je bereiken?
 2. Wat ga/wil je communiceren en overbrengen bij je doelgroep­­? Bijvoorbeeld kijkje in de keuken geven (meer potentiële werknemers bereiken) of ontwikkeling van product laten zien (vertrouwen wekken bij potentiële klanten)
 3. Wat is je doel? Bijvoorbeeld verhogen van brand awareness of jouw bedrijf positioneren als toffe werkgever.
 4. Wat is je frequentie? Door het bepalen hoe vaak je iets post blijft je account actief en groeien je volgers.

2. Maak een bedrijfsaccount en richt Instagram in naar jouw bedrijf

Om een bedrijfsaccount aan te maken zal je eerst een profiel moeten aanmaken. Vervolgens ga je naar de instellingen om te switchen naar een professioneel account. Wil je graag gaan adverteren op Instagram of de winkelfuncties gebruiken? Volg dan de aanwijzingen om je account te koppelen aan je Facebook-pagina. Je bent er bijna! Volg de laatste stappen om de pagina helemaal in de richten naar jouw bedrijf:

 1. Profielfoto: de meeste bedrijven kiezen hun logo. (110 x 110 pixels)
 2. Link in de bio: voeg de website en een korte beschrijving van 150 karakters toe over jouw bedrijf.
 3. Voeg eventueel highlights toe waarbij je in de toekomst stories kan plaatsen. Deze stories zijn altijd zichtbaar voor je publiek. Handig om bijvoorbeeld producten of diensten uit te lichten. Meer weten over hoe dit werkt? Ga naar deze pagina van Instagram voor een duidelijke uitleg.

Je bent nu klaar om content te plaatsen op jouw Instagram, let’s go!

3. Wil je graag producten promoten/verkopen? Koppel dan de productcatalogus

Wist je dat maandelijks 130 miljoen mensen op Instagram shopping-berichten met producttags te zien krijgen? Als je doel is om producten te promoten/verkopen is het handig om je productcatalogus te koppelen. Dit doe je in de Meta Commerce Manager. Zodra je een post doet kan je vervolgens je producten taggen.

 1. Als je in Commerce Manager bent klik je op + Catalogus toevoegen. Kies vervolgens het soort catalogus dat je wilt aanmaken. Als je bijvoorbeeld een webshop bent, kies je voor e-commerce catalogus.
 2. Vervolgens wordt jouw Instagram-pagina gecontroleerd voor Shopping. De status hiervan vind je in de accountinstellingen. Normaal gesproken duurt het beoordelingsproces enkele dagen, maar soms wordt het account iets grondiger onderzocht en duurt het mogelijk langer.
 3. Tot slot ga je naar ‘Winkelen’ en selecteer je de juiste productcatalogus.

4. Bepaal je contentmix

Nu de strategie en doelgroep is bepaald en Instagram is ingericht, is het nu de bedoeling om content te maken. In plaats van willekeurig inhoud te plaatsen, is het handig om een manier van communiceren te ontwikkelen waarbij jouw publiek zich aangesproken en betrokken voelt. Uiteraard is het goed om promoties te doen rondom je producten of diensten maar het is ook belangrijk om eerst een band op te bouwen en betrokkenheid te krijgen.

Een paar tips bij het bepalen van deze content:

 1. Kies een bepaald onderwerp of thema en houd je daaraan. Door deze consistentie, geef je de volgers ook wat zij verwachten.
 2. Besteed aandacht aan je feed. Je kan bijvoorbeeld de foto’s in dezelfde style bewerken met apps zoals VSCO of Lightroom.
 3. Gebruik hashtags in je posts en zoekwoorden waardoor je bedrijf vindbaar is voor jouw ideale klanten.
 4. Tag influencers en merken. Door dit te doen vergroot je de kans dat je zichtbaar bent en dat je stories weer gedeeld worden. Dit helpt enorm om je engagement te verhogen. En dat is precies wat je wilt, toch?! 

5. Creëer interactie met je volgers

Je bent al lekker bezig met het inzetten van Instagram voor jouw bedrijf. Ook is het belangrijk om niet alleen te zenden maar ook te zorgen dat je volgers zich betrokken voelen. Stel bijvoorbeeld vragen via de stories of onder een post. Bij een story kan je kiezen tussen bijvoorbeeld een poll, een quiz of het stellen van een vraag.

Voorbeeld Instagram interacties

6. Video content

Mensen zijn gek op video’s die leerzaam zijn. Dit kan via Reels (zoals je ook op TikTok ziet), een story of een post. Door tips te geven over het gebruik van een product of een uitleg over hoe iets werkt, stimuleer je jouw volgers tot aankoop. En vergeet dan zeker niet de juiste hashtags én jouw product te taggen.

Laatste tip: wees vooral niet bang om dingen uit te proberen op Instagram. Zo merk je vanzelf wat goed aanslaat bij de doelgroep. Ook kan je eens vragen wat jouw volgers graag willen zien.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van Instagram en écht groei meemaken? Bekijk dan de diensten van Velocity Marketing.

Ook interessant

Hoger in de Google zoekresultaten komen? 7 Google Tips!

Ga naar de bovenkant