Sinds afgelopen donderdag is chatbot Bard van Google ook beschikbaar in Nederland. In dit blog vertellen we je alles over de nieuwe chatbot Bard. We zullen ingaan op hoe deze geavanceerde chatbot werkt, wat de voordelen zijn en hoe je er maximaal van profiteert. Daarnaast zullen we de verschillen tussen chatbot Bard en de concurrent ChatGPT onder de loep nemen. Dit helpt om een weloverwogen keuze te maken bij het kiezen van een chatbot. Of je nu nieuw bent met chatbots of al bekend bent met hun functionaliteit, dit blog biedt waardevolle inzichten om je chatervaring naar een hoger niveau te tillen.
Hoe werkt chatbot Bard precies?
De titel verklapt het al, Bard is een AI-chatbot en is met ingang van vorige week donderdag in 59 nieuwe landen beschikbaar. Chatbot Bard spreekt maar liefst 43 nieuwe talen volgens Google. Bard is net zoals ChatGPT een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie vragen beantwoordt. Wanneer je een vraag stelt aan Bard, analyseert het programma de vraag en probeert het de betekenis en intentie erachter te begrijpen. Vervolgens doorzoekt Bard een enorme hoeveelheid gegevens en kennis om het meest relevante antwoord te genereren.
De chatbot maakt gebruik van machine learning-algoritmen om te leren van eerdere interacties en zo steeds beter te worden in het begrijpen en beantwoorden van vragen. Het doel van Bard is om snel, nauwkeurig en begrijpelijk antwoorden te geven, zodat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die ze zoeken.
Bard is ontworpen om op een natuurlijke manier te communiceren, zodat je kunt praten met de chatbot alsof je met een mens zou praten. Het maakt gebruik van context en begrip om een zinvolle dialoog te voeren en vragen te beantwoorden op basis van de beschikbare informatie.
De voordelen van het gebruik van chatbot Bard
Chatbot Bard biedt allerlei voordelen met zich mee. Volgens (www.tjitze.nl, 2023) is het grootste voordat dat de chatbot is verbonden met het internet. Daarnaast toont chatbot Bard direct het hele antwoordt en kun je bij Bard foto’s gebruiken als input. Let wel op: dit is voor nu alleen mogelijk als je de prompts in het Engels schrijft. Zie voorbeeld:
Verschillen Bard en ChatGPT
Artificial Intelligence is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving en je hebt ongetwijfeld iets meegekregen van ChatGPT. Net zoals Bard is ChatGPT een chatbot. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de nieuwkomer Bard en ChatGPT?
- Bard is van Google en hierdoor is het makkelijk om in te loggen. Dit doe je door in te loggen met je eigen Google account. Dit wordt over het algemeen als fijn ervaren aangezien je zo al je favoriete Google tools etc. onder één dak hebt.
- Bard is volledig gratis. Bij ChatGPT heb je een gratis versie, maar ook een betaalde versie (ChatGPT Plus).
- Bard geeft antwoord op vragen op basis van real-time informatie die op Google staat. ChatGPT daarentegen geeft antwoord op vragen op basis van informatie uit 2021 en daarvoor.
- ChatGPT heeft een ingebouwde plagiaat scanner (AI tekst classifier). Bard heeft dit nog niet.
- Volgens (techtarget,2023) is ChatGPT beter in schrijven dan Bard.
- Bij Bard is het mogelijk om een link van een website als prompt in te voeren en om te vragen of ie bijvoorbeeld een samenvatting wil maken. Dit is bij ChatGPT niet mogelijk, als je dit wel wil dan moet je elk stukje van het artikel kopiëren en plakken in ChatGPT.
Hou wel altijd in gedachten dat bronnen op het internet niet altijd betrouwbaar zijn.
Hoe kun je chatbots optimaal inzetten voor je bedrijf?
Nu je meer weet over chatbots is het tijd om te kijken naar hoe je dit zo optimaal mogelijk inzet voor je bedrijf. Om te beginnen kun je kijken naar het inzetten van een chatbot zoals Bard of ChatGPT om de klantenservice van je bedrijf te automatiseren. Door dit goed in te zetten voor je bedrijf, kunnen de mensen die nu fysiek werken op de klantenservice afdeling zich richten op complexere taken. Ook is het mogelijk om ChatGPT of Bard in te zetten voor het genereren van leads of om marketinginhoud te creëren. Hierbij moet je denken aan het laten schrijven van sociale media berichten of e-mailcampagnes.
Wil jij dit ook toepassen binnen je bedrijf, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of heb je vragen over wat voor AI-tools je nog meer kan inzetten om groei te realiseren? Klik hier om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.