• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Webdesign
  • Wat is een landingspagina? Uitleg, onderdelen & tips
succesvolle landingspagina tekenen

Wat is een landingspagina? Uitleg, onderdelen & tips

Succesvolle landingspagina maken

Het creëren van een succesvolle landingspagina is van essentieel belang voor het succes van je website. We leggen uit wat een landingspagina is, welke soorten er zijn en welke onderdelen belangrijk zijn voor het optimaliseren zodat jij een succesvolle landingspagina neerzet. We bieden je praktische tips en inzichten, die je direct kunt toepassen om je conversies te verhogen en je online aanwezigheid te verbeteren. Ontdek hoe je een succesvolle landingspagina maakt die echt impact heeft op je doelgroep en website prestaties.

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke pagina op je website waar bezoekers ‘landen’ na het klikken op een link in een e-mail, advertentie of zoekresultaat. Het doel van deze pagina is om bezoekers te converteren, bijvoorbeeld door ze een product te laten kopen, zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of informatie aan te vragen.

Er zijn verschillende soorten landingspagina’s, zoals verkooppagina, inschrijfpagina en informatieve pagina. Je kunt zelf een landingspagina bouwen of kiezen voor landingspagina laten maken, bijvoorbeeld met landingspagina WordPress software.

Aan het einde van deze blog eindigen we met een call-to-action met daarin een knop waarin je op onze pagina komt met ons aanbod van dienstverleningen. Door daar op te klikken kom je op de landingspagina. Zo ziet zo’n landingspagina eruit:

een succesvolle landingspagina

Belangrijke onderdelen bij beste landingspagina maken

Wil je de beste landingspagina maken, dan zijn er diverse cruciale onderdelen waar je aandacht aan moet besteden. We benoemen de belangrijkste aspecten die bijdragen aan een succesvolle pagina. Door deze onderdelen te optimaliseren en af te stemmen op je doelgroep, vergroot je de kans op hogere conversies, meer leads en een betere gebruikerservaring.

1. De kracht van een sterk ontwerp

Een goed ontwerp is belangrijk voor het succes van landingspagina’s. Zorg voor een duidelijke en professionele uitstraling die past bij je merk. Maak gebruik van relevante afbeeldingen, video’s en kleuren die de aandacht trekken. Houd daarnaast de pagina overzichtelijk en gemakkelijk om te navigeren.

2. Pakkende koppen en sterke call-to-actions

De koppen op je landingspagina’s moeten pakkend en to-the-point zijn. Ze moeten de aandacht van de bezoeker trekken en duidelijk maken wat het aanbod is. Naast de titels zijn call-to-actions (CTA’s) belangrijk. Gebruik duidelijke en actiegerichte teksten voor je CTA’s, zoals “Schrijf je nu in” of “Download de gratis gids”.

3. Gebruik overtuigende en relevante content

De inhoud van je pagina moet overtuigend en relevant zijn. Geef duidelijk aan wat het aanbod is en wat de voordelen zijn voor de bezoeker. Gebruik bijvoorbeeld testimonials, casestudies of statistieken om je claims te ondersteunen. Zorg voor voldoende informatie, maar houd het beknopt en scanbaar.

4. Optimaliseer website voor zoekmachines

Om organisch verkeer naar je website te trekken, is het belangrijk om deze te optimaliseren voor zoekmachines, ook wel SEO optimalisatie genoemd. Verwerk de juiste SEO keywords in de tekst, zoals landingspagina, landingspagina voorbeeld en landingspagina kosten. Gebruik ook alt-tags voor afbeeldingen en zorg voor een snelle laadtijd van de pagina. Maak krachtige meta’s en goede content.

5. Testen en verbeteren

Een succesvolle landingspagina is nooit af. Blijf testen en verbeteren om de beste resultaten te behalen. Gebruik A/B-tests om verschillende versies van je pagina te testen en ontdek welke elementen het beste werken. Zo kun je bijvoorbeeld een WordPress landingspagina maken om eenvoudig verschillende versies van je pagina te testen en te optimaliseren.

6. Zorg voor een optimale mobiele ervaring

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om websites te bezoeken. Zorg ervoor dat je site responsief is en goed werkt op zowel desktop- als mobiele apparaten. Een slechte mobiele ervaring schrikt bezoekers af en heeft vervolgens een negatieve invloed op de conversie.

7. Maak gebruik van sociale bewijskracht

Een effectieve manier om het vertrouwen van bezoekers in je aanbod te vergroten, is door gebruik te maken van sociale bewijskracht. Ook wel social proof genoemd. Dit houdt in dat je laat zien dat anderen tevreden zijn met je product of dienst. Voeg bijvoorbeeld klantrecensies, testimonials of logo’s van bekende bedrijven toe aan je landingspagina die je product(en) gebruiken. Een mooie tool die je daarvoor kunt gebruiken is die van Trustpilot. Deze vorm van bewijs helpt om potentiële klanten gerust te stellen en kan de kans op conversies en leads aanzienlijk verhogen. Door te laten zien dat anderen tevreden zijn met jouw aanbod, creëer je een gevoel van vertrouwen en geloofwaardigheid rondom je product of dienst.

8. Maak het makkelijk om contact op te nemen

Geef bezoekers de mogelijkheid om gemakkelijk contact met je op te nemen. Plaats contactgegevens duidelijk zichtbaar op de site of voeg een contactformulier toe. Dit vergroot het vertrouwen en moedigt bezoekers aan om met je te communiceren als ze vragen hebben.

De sleutel tot een succesvolle landingspagina

Samenvattend zijn er verschillende factoren die bijdragen aan het succes van je landingspagina. Denk aan het ontwerp, de titels en call-to-actions, krachtige content, zoekmachineoptimalisatie, testen en verbeteren, de mobiele ervaring en de mogelijkheid om contact op te nemen. Door deze aspecten in acht te nemen en te blijven optimaliseren, vergroot je de kans op een succesvolle landingspagina die bijdraagt aan het behalen van je doelen.

Of je nu zelf een pagina bouwt, kiest voor landingspagina laten maken of gebruikmaakt van landingspagina WordPress, met deze 8 tips ben je op weg naar een beter presterende pagina en een succesvollere website.

Meer weten? Klik hier om te kijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Ga naar de bovenkant