• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • SEO
 • Hoe werkt Copywriting? Betekenis, voordelen & voorbeelden
Kim van der Wielen- copywriting

Hoe werkt Copywriting? Betekenis, voordelen & voorbeelden

Copywriting is overal te vinden: op social media, websites, nieuwsbrieven en nog veel meer. Daarom is het een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Het is de kunst om overtuigende en boeiende inhoud te delen. In dit artikel onderzoeken we het belang van copywriting, geven we je een aantal tips en nemen we je mee in de wereld van copywriting.

Wat is copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten voor je bedrijf met als doel klanten te werven en een band op te bouwen. Deze teksten moeten overtuigend en commercieel zijn, zodat de doelgroep na het lezen van de tekst actie onderneemt en sneller een aankoop doet. Een goede copywritingstrategie kan bepalend zijn voor het succes van je bedrijf. Onderschat dit dus niet!

Voordelen van een goede copywriter

 • Meer verkeer naar je website = meer leads en omzet
 • Betrokkenheid met je doelgroep
 • Je merk blijft hangen in het hoofd van de klant
 • Je trekt de aandacht en valt op
 • Ondersteunt de commerciële doelen van je bedrijf
 • Betere vindbaarheid in zoekmachines (SEO)
 • Relatief goedkope vorm van online marketing

Hoe zet je effectieve copywriting in?

Heb je geen aangeboren talent voor het schrijven van sterke teksten? No worries. Je kunt dit uitbesteden aan een vaste werknemer of freelancer. Als je toch zelf een sprong in het diepe wilt wagen en teksten wilt schrijven, vind je hier een aantal handige tips:

 1. Bepaal van tevoren voor wie je tekst schrijft en waarom. Je schrijft met een specifiek doel voor ogen. Definieer dit eerst, zodat je vervolgens teksten schrijft die echt aanspreken.
 2. Gebruik de juiste tone-of-voice. Welke taal spreekt jouw doelgroep en wat past bij jouw merk? Voeg je eigen merksausje toe!
 3. Beantwoord vragen van klanten in de content die je schrijft. Dit is ook perfect voor je SEO.
 4. Schrijf persoonlijke teksten.
 5. Houd online trends in de gaten. Sluit aan bij populaire thema’s om de vindbaarheid te vergroten.
 6. Gebruik een beetje humor! Door grappige teksten en woorden te verwerken, blijft het voor de doelgroep ook leuk om te lezen.
 7. Voeg duidelijke visuals toe aan je tekst, zoals video’s en afbeeldingen.
 8. Houd het simpel en schrijf to-the-point. Laat je tekst checken door collega’s, zodat onnodige zinnen verwijderd worden.
 9. Beschrijf waarin jij als bedrijf anders en beter bent. Ga de concurrentie aan en overtuig jouw klanten.
 10. Maak actieve zinnen door werkwoorden te gebruiken. Dit zet mensen aan tot een actie.

Een goede SEO-tekst schrijven? Zo doe je dat!

Mensen zoeken op allerlei termen in zoekmachines. Door een zoekwoordonderzoek te doen, kun je de meest gunstige zoekwoorden identificeren. Gebruik de Keyword Planner van Google om de juiste zoekwoorden in kaart te brengen en je concurrentie een stap voor te blijven.

Als je kiest voor een algemeen zoekwoord, is de kans klein dat je hoog in Google komt te staan. Kies daarom voor longtail zoekwoorden. Dit zijn meerdere woorden die specifiek aangeven wat je aanbiedt. Een ander voordeel is dat de zoekintentie erg specifiek is, waardoor je een grote kans hebt dat klanten je website bezoeken.

Maak teksten leesbaar. Gebruik witruimtes en tussenkoppen, schrijf in duidelijke korte zinnen en maak gebruik van bullet points. Bedenk vervolgens een SEO-titel, URL, en tot slot de meta-omschrijving. Deze drie elementen worden overgenomen door Google in een snippet:

Google snippet velocity marketing

Je kunt dit gemakkelijk zelf toevoegen op je website. Als je WordPress gebruikt, kun je ook gebruikmaken van Yoast SEO. Zo controleer je of je titel binnen het maximaal aantal karakters past. Meer weten over SEO? Ga dan naar deze blog.

Welke competenties zijn belangrijk voor een copywriter?

 1. Creativiteit en innovatief – als copywriter weet je hoe je een product of dienst moet verkopen door middel van een sterkte tekst. Het moet vernieuwend zijn en anders dan die van je concurrenten.
 2. Goede grammatica – je beschikt over een goed taalgevoel, zowel grammaticaal als creatief. Ben je bang om fouten te maken? Laat een collega de fouten eruit vissen.
 3. Sterke communicatievaardigheden – als copywriter weet je als geen ander hoe je iemand moet overtuigen over jouw aanpak.
 4. Betrokkenheid bij het bedrijf – je kent het bedrijf en de producten/diensten door en door.

Conclusie

Ongeacht de grootte van je bedrijf, is copywriting noodzakelijk om de omzet te verhogen. Copywriting is een cruciale vaardigheid voor iedereen die succesvol wil zijn op de digitale markt. Met oefening en doorzettingsvermogen kan iedereen een effectieve copywriter worden. Als je na deze tips nog steeds moeite hebt om te beginnen met copywriting, kan Velocity Marketing je helpen. Wij zijn in staat om zowel een ijzersterke strategie te maken als de implementatie ervan te verzorgen.

SEO door Velocity Marketing

 • Echte SEO Specialisten
 • Resultaatgericht & Datagedreven
 • Gecertficieerd Google Partner
 • Volledig inzicht in Zoekmachines
 • Op de hoogte van de nieuwste trends
 • Alles onder één dak

Wil jij meer weten over copywriting of hoe je dit zelf kunt toepassen voor jouw merk of onderneming? Neem contact op met een van onze specialisten. Wij helpen je graag op weg! Neem contact op of stuur een e-mail naar marketing@velocity.com.

Ga naar de bovenkant