Betekenis van: Yoast

« Terug naar Marketing Begrippen

Yoast is een plugin waarmee je snel en eenvoudig je website zoekmachine vriendelijk kunt maken. De plugin heeft een gratis versie en een premium versie. Beide zijn populair als uitbreiding op je website. De tool werd gelanceerd in 2007 als een gratis hulpmiddel voor de SEO van WordPress websites. Toen heette de plugin nog WordPress SEO. De naam veranderde in 2012 naar Yoast SEO, in datzelfde jaar kwam er ook een betaalde premium versie van de plugin beschikbaar.

De software van Yoast wordt op meer dan 11 miljoen websites gebruikt.

Functionaliteiten

Focus zoekwoord van de pagina: Hier kun je invullen op welk zoekwoord de pagina’s is gefocust.

Ook kun je op de pagina al zien hoe je te zien bent in de zoekresultaten. Je ziet dan een mobiele weergave in de zoekresultaten en een weergave op desktop.

In de Yoast tool kun je per pagina aangegeven wat de SEO-titel van je pagina is. Daarnaast is het mogelijk om de slug aan te passen en de meta beschrijving te personaliseren. Dit kun je handmatig doen per pagina, maar het is ook mogelijk om hier bepaalde waarde voor te gebruiken.

Je kunt instellen dat bepaalde pagina’s niet kunnen worden gezien door zoekmachines. Dit is bijvoorbeeld handig voor bedankt pagina’s of auteur pagina’s.

Naast de gegevens die je kunt invullen maakt Yoast ook een totale analyse van de SEO van de pagina waarop je zit. Ook kun je naar de kop Leesbaarheid waar je precies kunt inzien wat er goed gaat en wat er niet goed gaat. Met rode, groene en oranje bolletjes laat Yoast zien hoe de pagina scoort op bepaalde metrics.

Tot slot kun je per pagina nog optimaliseren hoe deze zichtbaar is op Social media kanalen zoals Twitter en Facebook. Ook kun je pagina instellingen aanpassen waardoor zoekmachines de inhoud van je site snel en goed kunnen inschatten. Zo kun je bijvoorbeeld vertellen dat een blog een blog is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist