• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • SEO
  • Waarom is Yoast SEO echt een must voor je webshop?
Waarom is Yoast SEO echt een must voor je webshop?

Waarom is Yoast SEO echt een must voor je webshop?

Waarom Yoast SEO onmisbaar is voor webshop

Als webshop eigenaar is het van belang om je website te optimaliseren voor zoekmachines en de gebruikerservaring te verbeteren. Eén van de meest populaire en effectieve manieren om dit te bewerkstelligen, is door het gebruik de SEO plugin Yoast. Yoast SEO is namelijk een alles-in-één WordPress plugin die is ontworpen om website beheerders te helpen bij de zoekmachine optimalisatie. Maar wat is Yoast SEO precies, hoe werkt het en waarom is het een must-have voor online winkels, ongeacht welk CMS-systeem je gebruikt?

Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een WordPress plugin die is ontworpen om websites te optimaliseren voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines. Het is een alles-in-één SEO-oplossing, die helpt bij het verbeteren van content voor zoekmachines als ook de gebruikerservaring. Het programma biedt verschillende functies, zoals contentanalyse, focus keyword analyse, metadata, breadcrumbs en XML-sitemaps.

Hoe werkt Yoast SEO?

Yoast SEO werkt door middel van een kleurensysteem. Wanneer je een blog of pagina maakt, verschijnt er een SEO-metabox onderaan de pagina-editor. In deze metabox voer je het focus keyword in en vervolgens wordt er een SEO-analyse gemaakt van het bericht of pagina. Yoast SEO analyseert de tekst op verschillende SEO-aspecten, zoals de titel, meta omschrijving, inhoud, afbeeldingen en meer.

Waarom is Yoast belangrijk voor een webshop?

Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk graag dat deze organisch hoog scoort in de zoekmachines. Een goede vindbaarheid in Google is belangrijk, omdat het potentiële klanten oplevert die op je website jouw producten kopen. Met Yoast optimaliseer je jouw webshop voor de zoekmachines, wat betekent dat je online shop beter scoort in de zoekresultaten en daardoor meer bezoekers krijgt. En meer verkeer op je website resulteert normaal gesproken in meer conversies en omzet.

Yoast is niet alleen handig voor SEO, maar het helpt ook bij een verbeterede gebruikerservaring. Met functies zoals breadcrumbs en XML-sitemaps navigeren gebruikers gemakkelijker op jouw online shop en vinden wat ze zoeken. Dit leidt weer tot meer tevreden en terugkerende bezoekers. En dat is natuurlijk wat je wilt.

Yoast SEO vs Yoast Premium: welke optie is het beste voor je webshop?

Er zijn twee versies van de Yoast-plugin beschikbaar, namelijk gratis Yoast en de betaalde SEO Yoast Premium versie. Met Yoast Premium krijg je toegang tot extra functies die je vervolgens helpen om je online shop nog verder te optimaliseren. Enkele van de extra functies zijn:

  • Meerdere keywords: Met Yoast Premium is het mogelijk om meer dan één focus keyword voor een pagina of bericht in te voeren. Daardoor kun je de inhoud optimaliseren voor verschillende zoekwoorden, waardoor je nog meer kansen krijgt om hoog te scoren in de zoekresultaten.
  • Redirect manager: Met de redirect manager van SEO Yoast Premium stel je eenvoudig 301 redirects in vanaf oude URL’s naar nieuwe URL’s. Dit is handig als je de URL-structuur van je webwinkel wijzigt of als je pagina’s verwijdert.
  • Interne link suggesties: Wanneer je een nieuw bericht of pagina maakt, geeft het programma suggesties voor interne links die je aan de inhoud kunt toevoegen. Dit helpt bij de verbetering van de gebruikerservaring en het vermindert bovendien de bounce rates.

Bovendien ontvang je bij de betaalde versie geavanceerde ondersteuning. Dit betekent dat je als gebruiker toegang krijgt tot uitgebreide documentatie, tutorials en video’s die je helpen de plugin optimaal te benutten. Daarnaast biedt de Premium versie ook 24/7 e-mailondersteuning aan, zodat je direct antwoord krijgt op je vragen en eventuele problemen waar je tegenaan loopt. Met deze extra ondersteuning haal je vervolgens de beste resultaten uit je SEO-inspanningen.

Voor welke CMS-systemen is Yoast SEO plugin geschikt?

De Yoast SEO plugin is oorspronkelijk ontwikkeld voor WordPress, maar het is ook beschikbaar voor andere CMS-systemen, zoals Magento, TYPO3 en Drupal. Dit betekent dat een webshop die niet op WordPress draait ook gebruik kan maken van de voordelen van Yoast SEO.

Het gebruik van Yoast SEO op deze platforms vereist echter vaak wel enige technische kennis, omdat de implementatie van de plugin anders is dan op WordPress. Er zijn bijvoorbeeld extra stappen vereist om de SEO-plugin op Magento te installeren en configureren.

Eén van de voordelen van het gebruik van Yoast op deze platforms is dat het de gebruiker helpt om op een gestructureerde manier met SEO om te gaan. Het geeft aanbevelingen en suggesties voor de optimalisatie van metadata, zoekwoorden, content en meer. Dit kan weer leiden tot betere SEO-resultaten voor je webshop.

Een ander voordeel van de Yoast SEO plugin op andere CMS-systemen is dat het je website optimaliseert voor lokale SEO. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die diensten of producten aanbieden in een bepaalde regio en daarbij beter vindbaar willen zijn voor lokale zoekresultaten. Yoast SEO helpt bij de optimalisering van metadata en content om lokale zoekopdrachten beter te targeten en te ranken.

Verbeter je webshop met Yoast

Het gebruik van Yoast helpt je online winkel te optimaliseren voor de zoekmachines en de gebruikerservaring te verbeteren, ongeacht welk platform je gebruikt. Je kunt hierbij kiezen voor de gratis versie of maak een upgrade naar Yoast Premium, zodat je meerdere focus zoekwoorden kunt ingeven, een redirect manager hebt en interne linksuggestie krijgt. Simpel gezegd: Yoast SEO is een geweldige optie die je niet mag missen als je een webshop hebt. Meer weten over hoe we dit effectief voor jouw bedrijf zouden kunnen inzetten? Klik hier voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant