Betekenis van: Clicks

« Terug naar Marketing Begrippen

Clicks, ook wel klikken, is een handeling die een bezoeker doet op een website om een bepaalde URL-koppeling te volgen. Clicks kunnen worden gedaan op verschillende dingen. Zo kan er worden geklikt op een tekstlink, een afbeelding, een banner, een telefoonnummer, een button of een video. Door op dit soort dingen te klikken banen we onze weg door het internet.

Bij een tekstlink is de tekst vaak blauw. Dit zie je erg goed in de zoekmachine Google. Door te klikken op de blauwe tekst volg je automatisch een link naar de URL die er aan hangt.

Het belang van clicks

Clicks zijn een belangrijk begrip binnen marketing. Met clicks kan er veel worden gemeten en op basis van de data worden geoptimaliseerd. Bij advertenties wordt er gekeken naar de Cost per Click. Een click is een bewuste actie, wat erg belangrijk is binnen advertenties. Het succes van advertenties wordt gemeten door de click-through-rate, ook wel CTR. Hoe hoger deze CTR is, des te beter het resultaat.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist