Betekenis van: Clicks

« Terug naar Marketing Begrippen

Clicks, ook wel klikken, is een handeling die een bezoeker doet op een website om een bepaalde URL-koppeling te volgen. Clicks kunnen worden gedaan op verschillende dingen. Zo kan er worden geklikt op een tekstlink, een afbeelding, een banner, een telefoonnummer, een button of een video. Door op dit soort dingen te klikken banen we onze weg door het internet.

Bij een tekstlink is de tekst vaak blauw. Dit zie je erg goed in de zoekmachine Google. Door te klikken op de blauwe tekst volg je automatisch een link naar de URL die er aan hangt.

Het belang van clicks

Clicks zijn een belangrijk begrip binnen marketing. Met clicks kan er veel worden gemeten en op basis van de data worden geoptimaliseerd. Bij advertenties wordt er gekeken naar de Cost per Click. Een click is een bewuste actie, wat erg belangrijk is binnen advertenties. Het succes van advertenties wordt gemeten door de click-through-rate, ook wel CTR. Hoe hoger deze CTR is, des te beter het resultaat.

clicks

Clicks of impressions?

Als je online advertenties plaatst zijn er twee belangrijke meetpunten. Dit zijn clicks en impressions. Je campagne kan je ook zo instellen op welke van deze twee meetpunten je wilt richten. Bij een impression hebben wij het over de weergave van de advertentie. Bij een click is er een bewuste interactie door de gebruiker. Beide worden meegenomen om het succes van een campagne te bepalen.

De impact op SEO

Direct gezien heeft het geen impact. Maar de CTR is wel een goede indicator. Als er veel geklikt wordt op een zoekresultaat van jou, dan weet je dat het goed staat. Hetzelfde geld voor je advertenties. Dus indirect heb je wel veel aan clicks. Zeker als je kijkt naar link building. Externe websites verwerken een koppeling in hun website. Als mensen hierop klikken dan worden zij geleid naar jouw website.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist