Betekenis van: Bing Ads

« Terug naar Marketing Begrippen

Bing ads zijn advertenties die worden geplaatst op de zoekmachine Bing. Bing is een zoekmachine waar ads kunnen worden ingekocht op het platform van Microsoft. In principe zijn Bing advertenties te vergelijken met advertenties binnen Google. Op basis van een advertentieveiling wordt er bepaald wie er een plek 1 spot krijgt op een bepaalde zoekterm. De mogelijkheden die Bing Ads heeft zijn ongeveer identiek aan de services van Google Ads. Echter, gebruiken 95% van de zoekmachine gebruikers Google, waar dit bij Bing zo’n 5% is samen met andere zoekmachines.

Adverteren binnen Bing

Adverteren binnen Bing werkt bijna hetzelfde als Google Advertenties. Er wordt op basis van cost per click gewerkt en er wordt gekeken naar verschillende kwaliteitsscores. Een Google Ads Campagne kan zelfs identiek worden overgenomen door Bing middels een import, wat adverteren in Bing een goede aanvulling maakt op Google. Adverteren met Bing is vele malen goedkoper dan in Google, wat zeer voordelig is aan het veilingplatform.

Structuur

Ook in Bing richt je je met je campagnes op zoektermen. Deze worden weer ingedeeld in advertentiegroepen. Meestal worden advertentiegroepen ingedeeld in campagnes. Het bieden op zoektermen gaat eveneens via een veilingmodel. De score van de kwaliteit speelt een belangrijke rol in de ranking. Hoe hoger je scoort, hoe hoger de ad zult staan. Bing werkt in grote lijnen hetzelfde als Google Ads.

De voordelen van Bing Ads

Bing is een van de grootste zoekmachines naast Google in Nederland. Bing is dus de nummer twee die maar liefst 8% marktaandeel heeft op desktops. De doelgroep op Bing is ouder dan de doelgroep in Google. Omdat de browser heel erg op die van Internet Explorer lijkt gebruiken ouderen het meer dan jongeren. Het voordeel van Bing is dat er heel weinig concurrentie is er dat de CPC zeer laag staat. Bing wint de laatste tijden de populariteit. Dit komt vooral doordat Microsoft in 2016 LinkedIn overgenomen heeft.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist