• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • SEO
 • De top 8 SEO Tools – (SEO Hulpmiddelen)
Blog aan het schrijven seo

De top 8 SEO Tools – (SEO Hulpmiddelen)

SEO-tools zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om een website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google en Bing. Deze tools omvatten tools voor zoekwoordonderzoek, backlink-analyse, tools voor pagina-optimalisatie en meer.

Deze tools zijn van onschatbare waarde voor SEO-professionals, omdat ze hen kunnen helpen de rangschikking factoren die door zoekmachines worden gebruikt beter te begrijpen en vervolgens weloverwogen beslissingen te nemen over hoe ze hun websites kunnen optimaliseren voor maximale zichtbaarheid.

De betekenis van SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Het is een digitale marketingtechniek die wordt gebruikt om hoger in de rangschikking van zoekmachines te komen.

Het omvat zowel het optimaliseren van inhoud als de structuur van de website. Door veel SEO te optimaliseren en er met aandacht aan te werken verhoog je het verkeer dat op je website komt.

Bij SEO is onderzoek heel erg belangrijk, want dan kun je keuzes maken op basis van wat werkt. In dit blog hebben we de top 8 SEO tools voor je op een rij gezet. Deze tools helpen je met verschillende aspecten van SEO.

1. Ubersuggest

UberSuggest is een krachtig hulpprogramma voor zoekwoorden onderzoek en optimalisatie waarmee je je SEO-prestaties kunt maximaliseren. Met UberSuggest kun je analyseren op welke zoekwoorden je je moet richten, nieuwe ontdekken en meten hoe goed uw inhoud presteert.

Hoe werkt Ubersuggest?

UberSuggest is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is je gewenste trefwoord in te voeren en de tool genereert een lijst met gerelateerde zoekwoorden. Het biedt ook andere waardevolle gegevens, zoals geschat verkeer, geschatte klikken, maandelijks zoekvolume, kosten per klik (CPC) en moeilijkheidsscore voor zoekwoorden. Hierdoor kun je een idee krijgen van welke zoekwoorden het waard zijn om te targeten en welke meer inspanning vergen.

Met de functie voor concurrentieanalyse kun je ook de prestaties van jouw concurrent op Google en andere zoekmachines bekijken om te helpen bij het opstellen van SEO-strategieën.

Neilpatel - zoekwoorden onderzoeken

Tips om het meeste uit UberSuggest te halen

Om het meeste uit UberSuggest te halen, is het belangrijk om alle functies te gebruiken.

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het gebruik van UberSuggest:

 • bekijk altijd zoekwoorden met veel verkeer en onderzoeksgerelateerde zoekwoord ideeën;
 • zorg ervoor dat u de SERP’s regelmatig controleert op eventuele wijzigingen en opkomende onderwerpen opmerkt;
 • gebruik de functie “Sorteren op” om zoektermen te prioriteren met een hoger potentieel en concurrentie ratio’s;
 • analyseer de inhoud van concurrenten door voor elk zoekwoord naar de best gerangschikte pagina’s te kijken
Image 22 12 2022 at 15.45 scaled

2. SEMrush

SEUM staat voor Search Engine marketing. Zoals de naam het dus al zegt kun je zoekmachine marketing onderzoeken op het platform. SEMrush is een krachtig en veelzijdig hulpmiddel voor concurrentie-informatie en online onderzoek. Van SEO en PPC tot onderzoek naar sociale media en video advertenties. SEMrush onthult de zoekstrategieën en -praktijken van uw concurrenten.

SEMrush project maken

Om het meeste uit Semrush te halen en te beginnen met je SEO-prestatieanalyse, moet je natuurlijk eerst een account aanmaken. Zodra jouw account is ingesteld en actief is, kun je een nieuw project maken om de prestaties van je website te volgen. Begin met het invoeren van relevante informatie over je project, zoals de naam van de website, je land, taalvoorkeuren en tijdsbestek. Klik vervolgens op “Maken” en wacht tot Semrush je gegevens verwerkt. Als dat is gebeurd kun je aan de slag met analyseren.

SEMrush seo tool dashboard

3. Ahrefs

Ahrefs is een krachtige tool voor digitale marketing, link building en SEO waarmee je de prestaties van jouw website kunt volgen, analyseren en beoordelen.

Hiermee kun je jouw site optimaliseren voor betere posities in zoekmachines om je online aanwezigheid te verbeteren en meer potentiële klanten te bereiken.

Hoe werkt Ahrefs?

Begrijpen hoe Ahrefs werkt, is de sleutel tot het ontsluiten van het potentieel van de tool. Om het meeste uit deze krachtige SEO- en digitale tool te halen, moet je begrijpen hoe het inzicht geeft in gebieden zoals websiteverkeer bronnen, zoekwoord optimalisatie, backlink-analyse en websiteprestaties. Als je deze informatie kent, krijg je namelijk een voorsprong op jouw concurrenten bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Met Ahrefs kun je onder andere:

 • Zoekwoorden vinden die snel tot verkeer leiden;
 • Prestaties van concurrenten inzien;
 • Inzien hoe vaak je concurrenten hun website updaten/veranderen.

Link builden met Ahrefs

Met Ahrefs kun je tot in detail onderzoeken waar jouw concurrenten in links kopen. Zo kun je voor jouw website een hele sterke link building strategie opzetten. Bij link building is het heel belangrijk om strategische links in te kopen. Deze links bevorderen namelijk je domain rating, je ranking in Google en dus het verkeer naar je website.

Ahrefs seo tool dashboard

4. Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool waarmee je alle prestaties van je website kunt zien door de ogen van Google. Het stelt je ook in staat om erachter te komen of er problemen zijn op je website. Bovendien kan het worden gebruikt om potentiële kansen te identificeren, om je website voor te optimaliseren. Zo verhoog je de zichtbaarheid van je website.

Hoe werkt Google Search Console?

Het inrichten van je account is redelijk simpel. Je hebt hier echter wel een Google account voor nodig. Als je inlogt met je Google Account kun je jouw website URL toevoegen. Zodra je dat hebt gedaan, dien je ook nog te verifiëren dat je eigenaar bent van de website.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van:

Met Google Search Console kunt u de prestaties van organisch verkeer volgen, mogelijke technische problemen identificeren, XML-sitemaps maken en indienen, inhoud en URL’s indienen voor indexering, zoekwoord inzichten verkrijgen en nog veel meer!

Het dashboard van Google Search Console

5. Moz

Moz SEO is een set tools die zijn ontworpen om de positie en zichtbaarheid van je website in organische zoekmachines te verbeteren. De productsuite van Moz biedt professionals de gegevens en inzichten die ze nodig hebben om hun websites nauwkeurig te beoordelen, problemen te diagnosticeren en een effectieve SEO-strategie te ontwikkelen die meer klanten naar hun website zal leiden. Met Moz krijg je toegang tot intuïtieve analyses en rapporten, evenals diepgaand onderzoek naar elk potentieel zoekwoord, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw SEO-campagnes.

Hoe werkt Moz?

Het gebruik van Moz SEO biedt tal van voordelen voor bedrijven. Het kan je helpen je website te optimaliseren voor zoekmachines, concurrenten te volgen, rapporten te maken die belangrijke inzichten bieden in de prestaties van de website, en het succes van uw campagnes te meten met nauwkeurige gegevens.

Met de gebruiksvriendelijke interface en vriendelijke klantenondersteuning is Moz een veelgekozen tool voor SEO onderzoek.

moz seo tool dashboard

6. AnswerThePublic

Als het gaat om vragen voor bijvoorbeeld je FAQ, dan kun je het best onderzoek doen met AnswerThePublic. AnswerThePublic is een krachtige analysetool waarmee SEO-marketeers en website-eigenaren snel de meest gezochte vragen, onderwerpen en zoekwoorden kunnen vinden.

AnswerThePublic is een tool van Neilpatel die je ook kunt gebruiken binnen Ubersuggest.

Hoe werkt AnswerThePublic?

AnswerThePublic maakt het gemakkelijk om zoekopdracht gegevens te sorteren. Met de tool kun je een zoekwoord of zin nemen en verwante onderwerpen en vragen met betrekking tot dat zoekwoord of die zin bekijken. Dit kan je helpen om content precies af te stemmen op waar gebruikers naar zoeken, waardoor je beter op hun interesses kunt inspelen en er tegelijkertijd voor kunt zorgen dat je hoger scoort in hun zoekopdrachten.

Voordelen van AnswerThePublic

De tool transformeert zoekwoorden naar relevante vragen voor op je website en in je FAQ’s. Ook kun je snel en goed inzien waar mensen online naar op zoek zijn. De tool stelt je niet alleen in staat om de intentie van de gebruiker beter te begrijpen, maar het biedt je ook de mogelijkheid om op te vallen tussen concurrenten die de datavisualisaties van AnswerThePublic nog niet hebben gebruikt.

AnswerThePublic SEO faq tool
answerthepublic seo faq

7. Google Analytics

Google Analytics is een krachtige tool voor webanalyse waarmee je websiteverkeer, gebruikersgedrag en nog veel meer kunt volgen. Wanneer het wordt gebruikt in combinatie met best practices voor SEO, kan het je helpen betere posities te behalen op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s), uw algehele website prestaties te verbeteren en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van gegevensgestuurde inzichten.

Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics werkt door websiteverkeer uit verschillende bronnen te volgen en te rapporteren. Wanneer een gebruiker je website bezoekt, verzamelt de Google Analytics-software gegevens en maakt rapporten over het gedrag van die gebruikers op je site. De verzamelde gegevens omvatten informatie over paginaweergaven, verkopen, bounce percentages, bronnen en nog meer.

Google Analytics-doel

8. Google Pagespeed Insights

Google Pagespeed Insights is een gratis tool die door Google is ontwikkeld om website-eigenaren en -ontwikkelaars te helpen hun websites te optimaliseren voor snelheid. Het analyseert de inhoud van jouw website en biedt bruikbare inzichten in hoe je deze het beste kunt optimaliseren om de laadsnelheid van pagina’s te verhogen, wat op zijn beurt uw inspanningen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan verbeteren.

Hoe werkt Google Pagespeed?

Google Pagespeed meet de snelheid van website en geeft vervolgens een score tussen de 1-100 aan de gemeten website. De tool gebruikt een combinatie van technologieën zoals compressie, browser caching, minificatie en meer om het laden van uw pagina te optimaliseren.

Google PageSpeed kan aanzienlijke voordelen hebben voor gebruikers, waaronder snellere laadtijden en verbeterde prestaties. Het kan je ook helpen hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines, wat betekent dat meer gebruikers jouw website vinden. Bovendien zorgt optimalisatie met Google PageSpeed ervoor dat je website wordt geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring op zowel desktop- als mobiele apparaten.

website snelheid meten in pagespeed van Google
Ga naar de bovenkant