Betekenis van: Google Tag Manager

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Tag Manager (GTM) is een gratis systeem van Google waarmee je overzichtelijk verschillende marketing tags kunt managen. Als GTM is geïnstalleerd, dan kun je eenvoudig via het systeem nieuwe codes/pixels op je website plaatsen. Het voornaamste doel van de tool is om gedrag, acties en gebeurtenissen op de website te traceren. Alles weten over Google Tag Manager? Lees dan onze blog met alles over Tag Manager en Tag Management.

Koppelingen in Tag Manager

Vanuit Google Tag Manager kun je eenvoudig codes uit bijvoorbeeld Facebook, Google Analytics en Google Ads implementeren. Zodra je deze goed instelt in GTM, dan kunnen ze het website gedrag van bezoekers volgen. In GTM kun je vervolgens tags maken met daarin triggers. Een voorbeeld van een trigger is het invullen van een contactformulier. Elke keer dat een bezoeker vervolgens het contactformulier invult, schiet GTM een trigger af naar het kanaal waar de bezoeker vandaan komt. Op basis van die informatie kun je gemakkelijk je advertentiecampagnes optimaliseren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist