Google Tag Manager

Google Tag Manager

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Tag Manager (GTM) is een gratis systeem van Google waarmee je overzichtelijk verschillende marketing tags kunt managen. Als GTM is geïnstalleerd, dan kun je eenvoudig via het systeem nieuwe codes/pixels op je website plaatsen. Het voornaamste doel van de tool is om gedrag, acties en gebeurtenissen op de website te traceren. Alles weten over Google Tag Manager? Lees dan onze blog met alles over Tag Manager en Tag Management.

Koppelingen in Tag Manager

Vanuit Google Tag Manager kun je eenvoudig codes uit bijvoorbeeld Facebook, Google Analytics en Google Ads implementeren. Zodra je deze goed instelt in GTM, dan kunnen ze het website gedrag van bezoekers volgen. In GTM kun je vervolgens tags maken met daarin triggers. Een voorbeeld van een trigger is het invullen van een contactformulier. Elke keer dat een bezoeker vervolgens het contactformulier invult, schiet GTM een trigger af naar het kanaal waar de bezoeker vandaan komt. Op basis van die informatie kun je gemakkelijk je advertentiecampagnes optimaliseren.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant