Betekenis van: Google Pagespeed Insights

« Terug naar Marketing Begrippen

Door middel van Google Pagespeed Insights kun je zien hoe snel je website is op mobiel en desktop. De snelheid van een website is onder andere een belangrijke factor in je ranking binnen Google. Daarnaast houdt niemand meer van een snelle website dan je bezoekers. Maar de eerste stap naar een supersnelle website is weten waardoor de website trager wordt. Zodat je dit kunt oplossen! Via Google Pagespeed kun je zien hoe snel je website is ten opzichte van andere websites. Bovendien kun je hier ook direct zien, waardoor je website langzamer wordt.

Google toont de snelheid op basis van je prestaties. Op basis van de prestaties wordt je in een categorie geplaatst. Er zijn drie categorieën, namelijk: Snel, gemiddeld en langzaam. Als je bij de categorie snel zit dan behoor je tot de 33% snelste websites. Maar zit je bij de categorie langzaam dan behoor je tot de 33% sloomste websites. Tot slot behoor je het resterende deel van de websites als je gemiddeld scoort.

EDE13797 A1C7 444C A620 E75FFAA80B16

Website sneller maken

Om ervoor te zorgen dat het gebruiksgemak van je website hoger wordt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website snel is. Er zijn verschillende manieren om je website te versnellen. Dit kan bijvoorbeeld in het cms, bij je host of door bestanden binnen je website van te voren al te laden. Vaak zijn websites slomer doordat er veel grote afbeeldingen worden gebruikt. Dit kan al worden opgelost door de afbeeldingen in je website kleiner te maken, bijvoorbeeld met Photoshop.

Als je een website hebt via WordPress dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je website sneller te maken. Je kunt bijvoorbeeld de website sneller maken door middel van verschillende plugins. Ook zijn er bepaalde tools die je website stukken trager maken, bijvoorbeeld Slider Revolution. Daarom is het goed om altijd af te wegen of een plugin echt nodig hebt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist