• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • SEO
 • Bing Webmaster Tools – 7 Handige tips
Bing search the web

Bing Webmaster Tools – 7 Handige tips

Bing Webmaster Tools – 7 handige tips voor je website

Bing Webmaster Tools is een fantastische bron voor website-eigenaren om de online aanwezigheid te optimaliseren. Het helpt je ook om je website beter te begrijpen, te analyseren en te verbeteren in de Bing Search Console. We delen we enkele handige tips om het beste uit Bing Webmaster Tools te halen.

Wat is Bing Webmaster Tools en wat zijn de voordelen?

Bing Webmaster Tools (Bing WMT) is een set van gratis hulpmiddelen en diensten die je inzicht geven in hoe je website presteert op de Bing-zoekmachine, welke eigendom is van Microsoft. Met behulp van deze Bing tools webmaster krijg je toegang tot waardevolle gegevens over de prestaties van je website. Zoals zoekverkeer, indexering, klikken en nog veel meer.

Enkele voordelen van het gebruik van Bing Webmaster Tools zijn:

 • Betere zichtbaarheid in de Bing-zoekmachine.
 • Toegang tot waardevolle informatie over het websiteverkeer.
 • Inzicht in de technische aspecten van de website.
 • Hulp bij het oplossen van eventuele problemen met indexering.
 • Website optimalisatie voor een betere gebruikerservaring.

Hoe gebruik je Bing Webmaster Tools?

Om Bing Webmaster Tools te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken. Volg deze stappen daarvoor:

 1. Ga naar de Bing Webmaster Tools website en meld je aan met een Microsoft-account.
 2. Voeg je website toe door de URL in te voeren en op “Toevoegen” te klikken.
 3. Verifieer je website met één van de beschikbare methoden, zoals het uploaden van een verificatiebestand of het toevoegen van een meta-tag aan je website.
 4. Na verificatie krijg je toegang tot het dashboard van de Bing Webmaster Tools.

Nu je toegang hebt tot het dashboard, ben je klaar om onze 7 handige tips te volgen.

7 Tips om het beste uit Bing Tools Webmaster te halen

Tip 1: Controleer en optimaliseer de indexering van de website

Bing Webmaster Tools laat zien welke onderdelen van je site geïndexeerd zijn. Controleer regelmatig of belangrijke onderdelen geïndexeerd zijn en of er geen onnodige content in de index staat. Gebruik de URL-inspectietool om specifieke URL’s te controleren en dien de sitemap in, zodat Bing alle relevante content kent.

Indexed successfully URL can appear on Bing

Tip 2: Analyseer het zoekverkeer

Bekijk de prestatierapporten in Bing Webmaster Tools om inzicht te krijgen in hoe je website presteert op de zoekmachine. Je ziet welke zoektermen bezoekers naar jouw site leiden en welke pagina’s de meeste klikken krijgen. Gebruik deze informatie om de inhoud en structuur van je site verder te optimaliseren en te zorgen voor een betere gebruikerservaring.

Bing performance search

Tip 3: Identificeer en los technische problemen op

Bing Tools Webmaster biedt rapporten over technische problemen, zoals crawlfouten, mobiele bruikbaarheid en beveiligingsproblemen. Houd deze rapporten altijd goed in de gaten en los eventuele problemen op. Dit zorgt er namelijk voor dat je website optimaal presteert op de zoekmachine.

Tip 4: Optimaliseer website voor mobiele apparaten

Steeds meer mensen gebruiken mobiele devices om op internet te surfen, dus het is belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Bing Webmaster Tools helpt je hierbij door rapporten te bieden over mobiele bruikbaarheid. Gebruik deze informatie dan ook om je website te verbeteren voor mobiele gebruikers. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring wat weer leidt tot hogere conversies.

Tip 5: Maak gebruik van de SEO-analyse

Eén van de Bing Webmaster Tool is de ingebouwde SEO-analyse die je helpt bij het identificeren van mogelijkheden om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Gebruik deze tool om te zien welke aspecten van je site verbetering nodig hebben. Voer vervolgens de aanbevolen wijzigingen door om beter en hoger te scoren in de organische zoekresultaten.

Tip 6: Maak gebruik van de Bing Keyword Research Tool

Bing Webmaster Tools biedt een Keyword Research Tool waarmee je populaire zoektermen kunt vinden die gerelateerd zijn aan je website en branche. Door deze zoekwoorden te gebruiken in je content en website-structuur, vergroot je de kans om beter te scoren in de zoekresultaten. Besteed tijd aan het onderzoeken van relevante zoekwoorden en pas je website hierop aan om een hogere zichtbaarheid in Bing te bereiken.

Bing Webmaster tools - Keyword Research

Tip 7: Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Geregeld wordt Bing Webmaster Tools bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Houd de officiële blog en nieuwsberichten in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Door je bewust te zijn van nieuwe functies en trends, ben je beter in staat om je website up-to-date te houden en haal je bovendien het meeste uit Bing Tools Webmaster.

Maximaliseer je online succes met Bing Webmaster Tools

Door het toepassen van deze handige tips haal je het beste uit Bing Webmaster Tools. Hierdoor begrijp en optimaliseer je niet alleen je website, maar heb je ook een voorsprong op de concurrenten die mogelijk niet op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Vergeet niet om regelmatig in te loggen op de Bing Search Console om op de hoogte te blijven van de prestaties van je site. Voer vervolgens eventuele wijzigingen door op basis van de beschikbare data. Dit helpt je namelijk om beter te scoren in de zoekresultaten en meer verkeer naar je site te leiden. Veel succes met het optimaliseren van je website met behulp van de Bing Webmaster Tools!

Ga naar de bovenkant