Betekenis van: Verlies

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is verlies?

Wanneer de inkomsten lager zijn dan de uitgaven maak je verlies. Als de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven heb je te maken met winst. Je kunt met alles winnen en verliezen. Iedereen heeft wel een keer iets verloren in verschillende vormen. Je kunt bijvoorbeeld een object kwijtraken, verliezen bij een spelletje, geld of een positie in de sociale samenleving.

Verliezen als ondernemer

In het bedrijfsleven gaat het om verlies en winst dat een bedrijf maakt. Hierbij wordt er rekening gehouden met de bruto en netto of de bedrijfsresultaten die er bereikt willen worden over een lange periode.

Als je pas bent begonnen met ondernemen zul je merken dat je niet snel winst maakt omdat je de investeringskosten nog relatief laag zijn. Wanneer je meer investeert in het bedrijf gaat het in de komende jaar rendement opleveren. Als je verlies maakt aan het begin van je onderneming avontuur is er niet meteen een reden om je zorgen te maken. Het is niet makkelijk om naam te creëren in de markt. Er zijn heel veel factoren die een groot rol spelen bij een onderneming. Je kunt als bedrijf veel kennis opdoen die waarde leveren aan het bedrijf.

Wat voor effecten heeft verlies?

Vaak krijgt winnen de voorkeur omdat het je een beter gevoel geeft. Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met verlies. Als je iets verliest kan het emotie naar boven halen. Daarom is het belangrijk dat je goed om kunt gaan met verliezen. Als je niet mee om kunt gaan kan het slechte effecten hebben. Dit kunt zowel fysiek als mentaal zijn. Je kunt door verlies een burn-out krijgen waardoor je niet meer productief kunt werken. Een andere vorm van hoe je verlies verwerkt kan agressie of irritatie zijn. Je wordt dan snel boos op andere waardoor je niet in de hand hebt en daardoor kan het verkeerde kant op gaan. Daarom is het van belang dat je je daarop traint.

Ook interessant

Wat is Winst?

Uurtje factuurtje

Wat is een Trading code?

Wat is Toegevoegde waarde?

Wat is Return on investment (ROI)?

Wat is een Prijs?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist