Betekenis van: Prijs

« Terug naar Marketing Begrippen

Prijs is een belangrijke factor om te bepalen of mensen jouw product of dienst zullen kopen. Het heeft ook invloed op hoeveel winst je maakt op elke verkoop. Er zijn verschillende soorten prijsstrategieën die je kunt gebruiken om prijzen vast te stellen.

Stel prijzen in op basis van waarde

Prijzen moeten gebaseerd zijn op waarde. Dit betekent dat je moet bepalen wat jouw klanten echt willen en vervolgens dienovereenkomstig prijzen. Je kunt dit doen door het hen rechtstreeks te vragen, enquêtes te gebruiken of focusgroepen te houden.

Als je prijzen instelt op basis van waarde, krijg je betere resultaten dan wanneer je te veel in rekening brengt. Wanneer je prijzen vaststelt op basis van de waarde van jouw product, bereidt je je voor op succes. En wanneer je prijzen vaststelt op basis van wat mensen bereid zijn te betalen, zorg je ervoor dat je voldoende winst maakt om jouw bedrijf soepel te laten draaien. Zonder dat mensen het gevoel krijgen dat ze te veel betalen. 

Stem je prijs af op je product

Als je meer in rekening brengt dan je je kunt veroorloven, verlies je klanten. Zo simpel is het. Dus als je nadenkt over hoeveel je in rekening moet brengen, bedenk dan wat je zelf zou betalen voor je producten. Ook kun je bij concurrenten onderzoeken wat die vragen. 

Wees flexibel met prijzen

Wees niet bang om de prijs aan te passen aan de marktvraag. Het kan zijn dat je soms je prijzen moet verlagen om de concurrentie bij te houden. Of misschien merk je dat je tijdens rustige periodes hogere prijzen nodig hebt om ervoor te zorgen dat je nog steeds genoeg inkomsten verdient om het hoofd boven water te houden.

Ken de markt

Prijzen zijn een kunstvorm. Het gaat er niet alleen om hoeveel je in rekening brengt; het gaat er ook om wat je in rekening brengt. Als je een product of dienst verkoopt, dan wil je de markt begrijpen. Wat betalen mensen momenteel voor vergelijkbare producten of diensten? Hoe verschilt jouw product of dienst van de producten of diensten die op de markt verkrijgbaar zijn?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist