Betekenis van: Trading code

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Trading code zorgt ervoor dat handel van elkaar onderscheiden kan worden. De code kan gebruikt worden voor alle aspecten van handel.

Wat is een trading code?

Ook wel handelscode genoemd. Moet zorgen voor een primaire onderverdeling. Hierbij categoriseer je producten op basis van cijfers en letters. De code kan voor alles gebruikt worden. De manier hoe je gebruikt kan ook verschillen. Paar toepassingen van trading code is:

 • Vervaldatum aangeven
 • Soort product
 • Bijbehorend kenmerk
 • Persoon
 • Werkzaamheid aangeven
 • Datum

Zo heb kan je alles categoriseren. Trading code kunnen er meestal zo uitzien ‘ESF9’.

 • ES = product code
 • F = month code
 • 9 = year code

E-mini S&P 500-futurescontract loopt af in januari 2019. Dus ‘ES’ beschrijft het contract. ‘F’ beschrijft januari. ‘9’ beschrijft het cijfer 9 in 2019.

Het is dus maar wat jij wilt categoriseren. Zo’n code zorgt ervoor dat je kort iets kan beschrijven. Zo kan je een hele zin veranderen in één code.

Eigen code opstellen

Stel je hebt een eigen online marketing bureau. Je diensten zijn, SEO, Social Media management en web building.

SEO = A

Social media management = B

Web building = C

Iemand wil graag SEO uitbesteden voor één jaar lang. De einddatum is maart 2024. Dit is de 5de persoon met een contract. Dus die krijgt de letter ‘V’ van vijf als code. De maand maart heeft ‘H’ als letter. Het jaar 2024 heeft het cijfer 4. De trading code is dan ‘AVH4’

De handelscode is voor commercieel gebruik. Maar je kan het voor alles gebruiken. De handelscode kan je dan weer in jouw database zetten. Waardoor je gemakkelijk binnen in de database kan zoeken. Op die manier zit je niet met onoverzichtelijke data. Omdat sommige te uitgebreid zijn om te beschrijven. Trading code is zeer handig voor handel. Omdat er vaak meerdere partijen betrokken zijn. Wil je het voor iedereen gemakkelijk houden.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist