Betekenis van: CPM

« Terug naar Marketing Begrippen

CPM staat voor Cost Per Mille. Een andere benaming is Cost per Thousand. Het betekent dat de adverteerder betaalt per duizend weergave. Deze vorm van bieden kan worden gekozen naast de bekende CPC bieding. CPM is een advertentie betaal model dat je kunt gebruiken voor online adverteren. Na duizend weergaves wordt er pas betaald voor deze weergave. Kortom, de adverteerder focust zich op vertoningen en niet op clicks. Dit gebeurt veel bij video advertenties. Cost Per Mille heeft zo zijn eigen toepassing en biedingen. Lees hieronder hoe dit te werk gaat.

Toepassing van CPM

Cost Per Mille kun je gebruiken om de naamsbekendheid te vergroten van een bedrijf. De adverteerder heeft als doel zo veel mogelijk vertoningen te krijgen. Hiervoor is hij bereid te betalen per duizend weergave. Clicks spelen geen rol binnen deze vorm van adverteren.

Is er geen doel om zoveel mogelijk website verkeer te krijgen? Dan is CPM een goed alternatief. Het wordt dan ook vaak gebruikt bij Display campagnes of YouTube campagnes. Hierbij gaat het erom dat de gebrachte boodschap zo vaak mogelijk wordt getoond.

Bieden met CPM

Bieden gaat bij Cost per Mille op een net wat andere manier dan bij Cost Per Click biedingen. Zo kan de adverteerder een maximaal bod instellen waarvoor hij bereid is te betalen per 1000 weergave.

Verschil met CPC en CPA

Het grote verschil van Cost Per Mille en de overige twee bied soorten CPC en CPA is goed uit te leggen. Bij CPM betaal je per 1000 impressies. Bij CPC kun je per click betalen. Tenslotte, betaal je bij CPA per actie.

Cost Per Mille wordt dus vaak toegepast bij Display campagnes. Het doel daarvan is de kijker zo vaak mogelijk een bepaalde Banner te laten zien. Afhankelijk van het doel dat de adverteerder heeft met zijn advertentie wordt CPM ingezet op verschillende kanalen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist