CPM

Online Marketing Begrippen

Betekenis van: CPM

« Terug naar Marketing Begrippen

CPM staat voor Cost Per Mille. Een andere benaming is Cost per Thousand. Het betekent dat de adverteerder betaalt per duizend weergave. Deze vorm van bieden kan worden gekozen naast de bekende CPC bieding. CPM is een advertentie betaal model dat gebruikt wordt voor online adverteren. Na duizend weergaves wordt er pas betaald voor deze weergave. Kortom, er wordt door de adverteerder gefocust op vertoningen en niet op clicks. Dit gebeurt veel bij video advertenties. Cost Per Mille heeft zo zijn eigen toepassing en biedingen. Lees hieronder hoe dit te werk gaat.

Toepassing van CPM

Cost Per Mille wordt vaak gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten van een bedrijf. De adverteerder heeft als doel zo veel mogelijk vertoningen te krijgen. Hiervoor is hij bereid te betalen per duizend weergave. Clicks spelen geen rol binnen deze vorm van adverteren.

Is er geen doel om zoveel mogelijk website verkeer te krijgen? Dan is CPM een goed alternatief. Het wordt dan ook vaak gebruikt bij Display campagnes of YouTube campagnes. Hierbij gaat het erom dat de gebrachte boodschap zo vaak mogelijk wordt getoond.

Bieden met CPM

Bieden gaat bij Cost per Mille op een net wat andere manier dan bij Cost Per Click biedingen. Zo kan de adverteerder een maximaal bod instellen waarvoor hij bereid is te betalen per 1000 weergave.

Verschil met CPC en CPA

Het grote verschil van Cost Per Mille en de overige twee bied soorten CPC en CPA is goed uit te leggen. Bij CPM wordt er betaald per 1000 impressies. Bij CPC wordt er betaald per click. Tenslotte, wordt er bij CPA betaald per actie.

Cost Per Mille wordt dus vaak toegepast bij Display campagnes. Het doel daarvan is de kijker zo vaak mogelijk een bepaalde Banner te laten zien. Afhankelijk van het doel dat de adverteerder heeft met zijn advertentie wordt CPM ingezet op verschillende kanalen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant