Betekenis van: Banner

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een banner?

Een banner advertentie die wordt gebruikt met zoekmachine adverteren en wordt getoond op een website. Deze advertenties bestaan uit afbeeldingen en/of animaties en is klikbaar. Wanneer er wordt geklikt op de banner wordt er een nieuwe pagina geopend. Veelal worden banners gebruikt om een dienst of product uit te lichten, maar ook voor de naamsbekendheid van een bedrijf.

Banners – de mogelijkheden

Adverteerders kunnen met banners verschillende doelen hebben. Zo zijn er een aantal doelen van het gebruik ervan:

  • Diensten of producten proberen te verkopen
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Promoten van applicaties of spellen
  • Promoten van acties op winkel locaties
banner

Inkomsten genereren door advertenties

De persoon die een website beheer waar advertenties op vertoond worden kan een compensatie krijgen voor banners van externe aanbieders. Dit is in feite niet anders dan een advertentie in een tijdschrift op papier. Echter zal aanbieder bepalen welke banner het beste aansluit bij de bezoekers. Het is wel mogelijk om als webmaster een filter in te stellen de.

Ad Blocker

Met een Ad Blocker kun je banner advertentie uitschakelen. Dit kan leiden tot inkomstenderving. Sommige websites zijn daarom overgestapt op een abonnementsmodel of werken met donaties als alternatief voor advertenties op de website. Het is lastiger om gebruik te maken van de Ad Blocker. Als je dit soort softwares gebruikt jun je zien hoe belangrijk het is om een banner te ontwerpen die niet storend is. Als je advertenties maakt die kwalitatief goed zijn, is er minder behoefte aan een Ad Blocker.

De opmaak van een banner

De opmaak van een banner is heel erg belangrijk om gebruikers mee te verleiden. Het moet aantrekkelijke zijn en nuttige informatie bieden. Je kijkt goed naar die we doelgroep is en probeert je als ontwerper in hen te verplaatsen. Op deze manier kun je aan de juiste knoppen draaien om een banner aantrekkelijk te maken voor gebruikers.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist