Betekenis van: Adverteerder

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een adverteerder?

Een adverteerder is een persoon die een advertentie maakt en plaats. Advertenties zijn zeer belangrijk als bron van inkomsten voor een bedrijf. Deze lopen via verschillende kanalen. Iemand is dus een adverteerder op het moment dat hij/zij een advertentie plaatst. Vaak werken adverteerders tegen betaling, op ZZP basis of als marketing bureau.

Het effect van adverteren op conversie

Door te adverteren groeien de kansen richting een specifieke doelgroep. Je zorgt hiervoor dat je in aanmerking komt met de juiste mensen. Dit noem je ook wel potentiële klanten. Je bereikt op deze manier niet een heel groot groep maar je hebt daardoor wel meer kans op conversie. Dit kunt ervoor zorgen dat consumenten aankopen doen op jouw website Waardoor je omzet gaat maken.

adverteerder

Het effect van advertenties op SEO

Een persoon die advertenties verspreidt heeft een groot invloed op SEO. De voordelen hiervan is dat het een positief effect heeft op de vindbaarheid van de website. Als je de juiste kanalen gebruikt kan dat voor conversie zorgen. Door je website te optimaliseren kun je hoger komen te staan in de Google rankings. Zo word je eerder gezien door gebruikers.

Link tussen een adverteerder en Affiliate marketeer

Affiliate marketing is een marketing techniek die online plaats vindt. Hierbij worden partners beloond door het leveren van nieuwe klanten aan de adverteerders. Een voorbeeld hiervan een gebruiker die een eigen website heeft. Op zijn website plaatst hij of zij een advertentie van een schoen met een unieke link die hij heeft gekregen van de adverteerder van de schoenen. Als de klant de via de link verwijzen wordt naar de website van de adverteerder om de schoenen te kopen, krijgt die persoon commissie hiervoor. Affiliate marketing werkt met een geautomatiseerde tracking van affiliate links waarbij de aankopen van de klant teruggeleid worden naar de affiliate partner die de consument heeft doorwezen. Dit proces kan de adverteerder partner een commissie opleveren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist