• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Hotjar op laptop beeldscherm

Wat is Hotjar en hoe werkt het?

Wilt u weten wat bezoekers op uw website doen, wat ze bekijken en wat niet? Dat kan! In Hotjar kunt u dit allemaal eenvoudig inzien. Bovendien kunt u nog veel meer gegevens van uw bezoekers inzien. Hotjar deelt onder andere: hittemappen, website trends, gedrag opnames, enquêtes en meer.

Met de functies die Hotjar aanbiedt kunt u gemakkelijk meten hoe u meer conversies uit uw bezoekers kunt halen. Ook kunt u sneller problemen herkennen.

Hotjar

Beginnen met Hotjar

Zodra u heeft besloten om gebruik te gaan maken met Hotjar is het belangrijk om te weten dat er een gratis versie en twee betaalde versies zijn. Om gebruik te maken van een van de versies, dient u eerst een account aan te maken. In dit account geeft u ook de URL van uw website op. Zodra u dat heeft gedaan, zult u ook nog een code op uw website moeten plaatsen. Op die manier kan Hotjar gegevens van uw website verzamelen. Dit kunt u ook doen door middel van Google Tag Manager. Als u al Google Tag Manager op uw website heeft, dan kan Hotjar hier zelf een container in aanmaken.

De Analyse functies van Hotjar

Er zijn veel functies die u kunnen helpen bij het analyseren van website gedrag. De meest gebruikte Hotjar functies zijn Hittemappen en video-opnames.

Wat zijn hittemappen?

Hittemappen zijn bijzonder nuttig. Met hittemappen kunt u namelijk simpel zien wat bezoekers willen en belangrijk vinden. Binnen een hittemap ziet u klikken, taps en muisbewegingen van bezoekers. Al deze gegevens ziet u door middel van gekleurde velden. Hoe groter en roder de zone is des te populairder.

Om een hittemap te creëren geeft u de URL van de pagina die u wilt zien op. Vervolgens verzamelt Hotjar alle gegevens die er zijn voor die pagina. Vervolgens worden er 3 mappen gemaakt. Namelijk de klik-map, de beweeg-map en de scroll-map.

 • Klik-map = Waar klikken uw bezoekers op?
 • Beweeg-map = Hoe beweegt de muis van uw bezoekers over de pagina?
 • Scroll-map = Hoe ver scrollen bezoekers naar onder?

Hittemappen kunt u zien per apparaat. Dus er zijn verschillende mappen voor telefoons, tablets en desktops.

Bron video: Hotjar

Wat zijn video-opnames?

Een andere te gekke functie van Hotjar zijn video-opnames. Met video-opnames kunt u namelijk precies zien wat uw bezoekers doen op uw site. In deze opnames ziet u namelijk klikken, typen, taps, muisbewegingen en de navigatie van uw bezoekers. Zo kunt u eenvoudig analyseren wat uw bezoekers nou precies doen.

Omdat het best een tijdrovende klus kan zijn om elke opname na te kijken. Geeft Hotjar zelf een schatting van hoe waardevol de bezoeker is. Daarnaast kunt u ook zien en filteren op basis van bezochte pagina, landingspagina, exit pagina, bron URL, land, apparaat, browser en nog veel meer.

Hotjar
Hotjar dashboard met opnames

Andere analyse functies van Hotjar

Andere analyse functies van Hotar zijn:

 • Funnels: Met een funnel kun je zien welke route een klant aflegt.
 • Formulieren: Hiermee kunt u het voltooiingspercentage van uw formulieren zien.

Feedback functies van Hotjar

Naast analyse functies zijn er in Hotjar ook een viertal feedback functies. Deze functies kunnen u helpen met het verzamelen van data. Deze functies kunnen het best worden gebruikt bij de lancering van nieuwe producten, websites of op specifieke pagina’s. Op die manier voorkomt u dat u uw bezoekers spamt met vragen.

 • Inkomende feedback: hiermee kunnen bezoekers door middel van een emoji hun feedback tonen.
 • Poll: Met een poll kunt u gesloten en open vragen stellen aan bezoekers.
 • Enquêtes: Deze functie is een uitgebreide versie van polls.
 • Recruiters: Hierbij kunt u bezoekers uitnodigen voor een gebruikstest.

De kosten van Hotjar

Hotjar biedt verschillende pakketten aan. Grote pakketten bieden meer mogelijkheden, maar zijn uiteraard ook duurder. Om te testen of u Hotjar fijn vindt, kunt u vrijblijvend een basis pakket aanschaffen. Zie hieronder alle prijzen van Hotjar en de pakketten.

Hotjar
De prijzen van hotjar online sheet

De mogelijkheden bij Velocity

Wilt u van start gaan maar weet u niet waar u moet beginnen? Onze specialisten helpen u graag op weg. Neem in dat geval contact met ons op.

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u ook geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan. Zo kunt u precies zien waar de kansen liggen voor uw bedrijf.

Ook interessant

Consumentengedrag in 2023

Ga naar de bovenkant