• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Gedrag
  • Online marketing door de ogen van een consument (Gedrag in 2024)
online-gedrag-in-2022

Online marketing door de ogen van een consument (Gedrag in 2024)

Het aankoopgedrag van consumenten verandert zo snel dat het voor bedrijven nu belangrijker dan ooit is om mee te veranderen. De loyaliteit van kopers is kleiner dan ooit, dit komt doordat kopers zich niet meer laten toe-eigenen door merken en winkels. Merken en winkels die niet mee veranderen of die een onduidelijke vage propositie hebben raken klanten kwijt en lopen een achterstand op. De huidige klant zoekt waardes achter daden, een verhaal achter producten en menselijkheid bij een bedrijf.

Veranderingen in koopgewoonten

Sinds de start van de pandemie is e-commerce in een bliksemsnelle transformatie terecht gekomen. E-commerce was al aan het groeien, maar deze groei is in een nog hogere versnelling terechtgekomen. Zo gaf 67% van de globale consumenten aan dat hun online aankopen stegen sinds de start van de pandemie. Van deze groep gaf 91% aan dat het waarschijnlijk is dat ze online aankopen blijven doen in de toekomst. [1]

Merken en bedrijven die een gepersonaliseerde online ervaring kunnen bieden zullen dit terug gaan zien in de waardering van hun klanten. Online shoppers zoeken naar authenticiteit en een gepersonaliseerde ervaring. Merken kunnen dit doen door shoppers te betrekken bij hun merk. Door shoppers deel uit te laten maken van een merk; worden verloopintenties versterkt, is het gemakkelijker betrokken kopers te identificeren en kunnen merken een gemeenschap om hun merk bouwen.

De impact van COVID-19 op consumentengedrag

Bedrijven zijn genoodzaakt, willen ze gezond blijven, om mee te veranderen met shoppers. Alles waar consumenten aan gewend waren, is veranderd. Door de druk van COVID werd benadrukt wat echt belangrijk is. In drie jaar tijd hebben we totaal andere prioriteiten gekregen. Als gevolg van opgesloten zitten, beperkt sociaal contact, thuis bestellingen en onzekerheid zijn consumptiepatronen drastisch veranderd.

De komende maanden en jaren zullen gezondheid, financiën en wendbaarheid consumptiepatronen blijven beïnvloeden. Volgens onderzoeken zullen consumenten in 2022 meer geld besteden aan spullen voor thuis. Bovendien zullen ze deze investeringen doen in plaats van etentjes, entertainment en vakanties. [2]

Maak de cirkel rond

Goede marketing biedt de kans om klanten en potentiële klanten te helpen slagen. Doe er alles aan om te begrijpen hoe je onderdeel kunt zijn van hun succes. Hoe beter je begint te begrijpen waarom dit zo belangrijk is, des te meer besef je dat marketing een cirkel is. Des te meer focus je hebt op klanten die klanten verwijzen en focust op terugkerende klanten, des te harder je groeit.

Zodra je marketing vanuit het juiste perspectief benadert, dan wordt de cirkel rond.

[1] https://stackla.com/resources/blog/

[2] https://nielseniq.com/global/en/insights/analysis/2022/the-2022-state-of-consumers/

Ook interessant

Wat is Hotjar en hoe werkt het?

Ga naar de bovenkant