• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

TikTok shopping campagnes online

TikTok advertenties: 4 do’s & dont’s

Steeds meer bedrijven maken gebruik van het succesvolle kanaal TikTok voor de promotie van producten en diensten. Ja, zelfs als je doelgroep ouder is dan 18 werkt dit kanaal als een speer. Lees hier wat je moet weten over TikTok advertenties.

Het voordeel van TikTok advertenties

TikTok is hét platform om online koopgedrag te beïnvloeden. Door TikTok advertenties in te zetten zorg je ervoor dat jouw video’s nog sneller op het scherm van de doelgroep verschijnen. Het is niet alleen een platform om meer sales te genereren maar ook om personeel te werken met je advertenties.

TikTok advertenties

Do’s TikTok advertenties:

 • Wees creatief! Maak korte en grappige video’s waar je doelgroep blij van wordt. Zorg voor goede beeldkwaliteit en de juiste muziek/effecten.
 • Ga op zoek naar influencers/creators die passen bij jouw merk. Daar is jouw doelgroep te vinden en je bereikt in één klap een boel mensen. Win-win dus.
 • Ga de battle aan met het algoritme. Door goede content te maken waar je tijd en geld in investeert, zorg je ervoor dat jouw advertentie vaker organisch wordt getoond. TikTok heeft een slim algoritme die bepaalt of jouw post verspreid moet worden onder andere kijkers. Hoe creatiever = hoe meer bereik.
 • Gebruik hashtags. Video’s worden beter gevonden door je doelgroep én je zorgt ervoor dat zij deze hashtag ook gaan gebruiken bij hun video’s.

Don’ts TikTok advertenties:

 • Laaaange video’s. Mensen hebben weinig geduld dus pak hun aandacht binnen enkele seconden. Zorg voor korte, strakke video’s die zorgen voor een lach op hun gezicht. Dat maakt het delen en liken ook weer aantrekkelijker.
 • Ga niet aan de slag zonder een duidelijke strategie. Vraag je af waarom mensen jouw video’s moeten afkijken en jouw bedrijf moeten volgen.
 • Maak geen advertenties, maak TikTok-video’s! Dit is de tagline van TikTok. Dit zie je ook vaak terug in succesvolle campagnes. Zorg voor een duidelijke headline en maak gebruik van de edit-trucs om de aandacht te krijgen en ook te behouden.
 • Plaats geen vierkante of horizontale video’s. Houd je aan de afmetingen van TikTok.

Voorbeelden van creatieve campagnes

1. Levis

Sinds dat Levis lid is geworden van TikTok gebruiken zij de hashtag #liveinlevis. Een slimme strategie wat resulteert in video’s van het publiek waarin zij hun outfits dragen.

2. Coolblue

We hoeven je niet te vertellen dat de marketing van Coolblue altijd tip-top is. Ook op TikTok! Coolblue laat hun medewerkers TikTok-video’s maken over de producten. En dat met een vleugje humor. Een ijzersterke combinatie voor het genereren van meer views en followers.

3. Duolingo

Duolingo heeft een community opgebouwd met 6 miljoen volgers. Wow. De groene uil komt vaak voor op TikTok en haakt in op de actualiteit. Bijvoorbeeld op de Big Red Boots die momenteel viraal gaan. Wat Duolingo slim doet is dat zij niet altijd video’s maken over hun merk/diensten maar toch iedereen weet dat het Duolingo is.

4. Rituals

Het merk Rituals heeft een luxe uitstraling. Dit zie je terug in de video’s op TikTok. Rituals haakt op een creatieve manier in op dagen zoals Valentijnsdag of Moederdag. Als je deze video’s bekijkt, denk je: dit product moet ik ook proberen!

Op zoek naar meer inspiratie en voorbeelden? Check vooral even de beste advertenties via deze website van TikTok. Heel erg leerzaam!

Vier manieren van adverteren die van belang zijn voor jouw TikTok advertenties:

 1. In-feed ads: de meest bekende manier van adverteren zijn de video’s die terugkomen in de feed. Deze video’s zijn zichtbaar in de ‘’Voor-jou’’ pagina en bestaat uit een kort, pakkend filmpje.
 2. Spark ads: de welbekende ‘’Spark’’-advertenties. Met deze advertentie is het mogelijk om organische content te boosten. Dit is te vergelijken met het promoten van een post op Instagram of Facebook.
 3. Brand Takeover: een fullscreen advertentie die wordt getoond zodra je de app opent. De advertentie link je aan je website.
 4. Branded Hashtag Challenge: dit is een unieke manier om awareness te creëren met je doelgroep. Dit nodigt hen uit om creatieve content te plaatsen met jouw hashtag.

Het grootste voordeel is dat TikTok advertenties nog niet veel wordt ingezet door bedrijven. Dit zorgt ervoor dat je voor hetzelfde advertentiebudget, veel meer bereik en bezoekers naar je website krijgt.

Benchmarks TikTok advertenties (maart 2023):

 • Gemiddelde CTR (click through rate): 0,58%
 • CR (conversion rate): 1,1%

Oké, en nu?

 1. Ga naar jouw TikTok Ads manager en klik op ‘’Campaign’’ bovenaan de pagina. Maak hier een advertentie aan.
 2. Kies een doelstelling voor jouw campagne. Bepaal je budget en geef de campagne een naam.
 3. Bepaal de targeting mogelijkheden en stel in op jouw doelgroep. Een handige targeting is dat je kan aangeven of iemand in de afgelopen dagen interactie heeft gehad met video’s uit een bepaalde categorie. Zo kan je jouw doelgroep nog beter bereiken.
 4. Kies je doel! Bijvoorbeeld meer conversie naar je website.
 5. En nu gaat het echt beginnen: creëer jouw TikToks! Met de Creator Center geeft TikTok een aantal tips bij het maken van je advertenties.
 6. Bekijk de resultaten na de campagne en evalueer.

Dit geeft je een idee voordat je begint met adverteren. Adverteren met de juiste content op TikTok is makkelijker gezegd dan gedaan. We snappen het. Geen kennis in huis en wil je wel dolgraag adverteren via dit razendpopulaire platform? Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen betreft TikTok Marketing.

Ook interessant

Waar moet je op letten bij het maken van een logo

Ga naar de bovenkant