• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

social media marketing in 2023

Social Media Marketing in 2024 – Hier moet je op letten!

Heb jij als doel om jouw bedrijf dit jaar naar een nóg hoger niveau te tillen en wil je dit doen door middel van social media marketing? Goed bezig! Om dit doel te behalen is het onder andere belangrijk om mee te blijven gaan met de trends. Want vroegtijdig inspelen is de concurrentie voorblijven.

Wij vertellen je graag hoe Social Media Marketing er in 2024 uit komt te zien en hoe jij dit kunt inzetten. In dit overzicht lees je waar je op moet letten om er écht bovenuit te springen.

ONLINE MARKETING

Online adverteren in 2024

In het vorige jaar zagen we al dat Meta (Facebook) een geleidelijke daling had in inkomsten. We verwachten dan ook dat deze daling in 2024 zich voort zal zetten. De voornaamste redenen hiervan? TikTok is enorm gegroeid en een ware concurrent geworden voor adverteren op social media. Wij geven dan ook zeker de tip om het TikTok platform een eerlijke kans te geven om te adverteren. Zij blijven dit jaar flink groeien en hebben op dit minder last van economische factoren.

Tijd investeren in Content Marketing

Als het gaat om content dan heeft langere content veel waarde. Zeker wanneer je werkt aan klantenbinding via social media kanalen, kun je op door waarde te leveren echt meer verkeer naar je website genereren. Het betekent vaak wel dat je meer tijd kwijt bent aan contentproductie, maar wij beloven je; het is het meer dan waard! Binnen content marketing is het erg belangrijk om nieuwe en relevante content te blijven maken. Ook dit jaar groeit focus op stimulatie en respons bij de gebruiker. Zorg dat de lezer jouw merk leert kennen als betrouwbaar, efficiënt en passend bij hen als doelgroep.

Content Marketing 2023

Veranderingen binnen de social mediakanalen

Het aantal social media gebruikers groeit enorm. In 2022 staat de teller inmiddels op maar liefst 13,7 miljoen gebruikers van één of meerdere social media kanalen in Nederland. Wij zijn meer platformen gaan gebruiken, waarvan zoals misschien al bekend, TikTok enorm is gestegen in nieuwe gebruikers (Bron: NewCom Nationale Social Media Onderzoek 2022).

Voor de bedrijven die voornamelijk Facebook, Instagram en LinkedIn inzetten, benoemen we kort de ontwikkelingen van deze kanalen.

Facebook

Hoeveel de gebruikers van Facebook langzaam aan het dalen zijn, is het zeker nog een geschikt platform om een connectie te maken met jouw doelgroep. Wat, net zoals op vele andere platforms, veel meer gebruikt gaat worden is short video content. Waarom? Facebook wil natuurlijk niet achterblijven… en het werkt! De stories worden enorm goed ontvangen, maar zorg hier wel dat je een gezonde mix maakt van studio content en spontane content.

Een andere ontwikkeling van Facebook zijn de stijgende advertentiekosten. De vraag naar advertentieplek op Facebook is groter dan ooit. Neem dit dan ook zeker mee in het opstellen/ bijstellen van het jaarbudget voor de marketing van jouw bedrijf.

Instagram

Het afgelopen jaar is Instagram verrassend goed gegroeid. De nieuwe digitale generatie maakt veel content via dit platform en veel van de gebruikers zien kansen om in 2024 ook geld te gaan verdienen via Instagram. Hier spelen zij slim op in, omdat user generated content steeds belangrijker. Veel consumenten vertrouwen een persoon/ product eerder dan alleen een merk. Het gaat zelfs verder dan dat; we zijn bijna 2,5 sneller geneigd user-generated content te vertrouwen dan brand-generated content.

LinkedIn

Dit kanaal staat nog met stipt op nummer één als het gaat om zakelijke database. Toch zien we dat de bedrijven hier juist persoonlijkheid gaan tonen. Want wie is het gezicht achter het bedrijf? Er wordt losser gecommuniceerd in de posts en reacties. Persoonlijke verhalen doen het goed en zorgen voor binding met de lezer. Nóg een leuke persoonlijke touch dat LinkedIn heeft toegevoegd; je kunt je voorstellen met een video en audioboodschap.

Retargeting krijgt meer focus

Deze marketingstrategie wordt steeds makkelijker en ook in 2024 speelt retargeting weer een grote rol. Met de huidige data, AI en automatisering is veel makkelijker te achterhalen welke informatie de klant eerder op jouw website heeft bekeken. Blijf in gedachten en koppel jouw Call-to-Action en haal tóch die klant binnen.

Retargeting kan met name effectief zijn voor bedrijven met een langere verkoopcyclus, omdat het hen in staat stelt om gedurende een langere periode top-of-mind te blijven bij potentiële klanten. Door retargeting te gebruiken in hun betaalde zoekcampagnes, kunnen bedrijven meer conversies genereren en hun ROI verhogen.

Dit jaar verwachten we dat meer bedrijven klantgegevens gebruiken vanuit social media en websites om de advertentie perfect aan te laten sluiten bij de doelgroep. Wij raden aan om bij retargeting gebruik te maken van cross-channel marketingtools en – technieken zoals e-mail, zoekmachines en social media.

Wil je meer weten over retargeting? Lees hoe wij retargeting aanpakken op Facebook in ons artikel: Retargeting op Facebook – zo werkt het!

Samen groeien met Velocity Marketing

Je kunt deze trends slim inzetten voor jouw bedrijf. Is het voor jou lastig om constant alle trends rond de marketing bij te houden en te implementeren? Wellicht dat Velocity Marketing dan iets voor jou en jouw bedrijf kan betekenen. We kijken samen naar jouw behoeften en stellen dan een duurzaam plan op waarin we ervoor gaan zorgen dat jouw marketingdoelen behaald worden.

Ga naar de bovenkant