• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Gedrag
  • Met branding kom je verder! – 7 voordelen van sterke branding
Logo-van-netflix-herkenbaar

Met branding kom je verder! – 7 voordelen van sterke branding

Branding is tegenwoordig best een breed begrip. De details echter maken het verschil. Bedrijven die door en door vanuit een missie werken, bouwen sneller en krachtiger aan de toekomst. Door branding consistent in te zetten en mensen te verbinden aan jouw verhaal. Maak je van je kopers levenslange merk ambassadeurs.

Het verhaal van je bedrijf maakt je uniek. Ook wel de ‘why’ uit de Golden Circle. Dit is het gevoel dat klanten krijgen wanneer ze op je website komen of met je in contact staan. Het positief beïnvloeden van dit gevoel is cruciaal bij branding. Zeker als klanten voor het eerst in contact met je komen. Gevoel kun je zien als het verstand van je lichaam. Zonder dat we ons ervan bewust zijn, berekenen onze hersenen supersnel onze overlevings- en reproductiekansen. Deze berekeningen ervaren wij als een gevoel; aantrekkingskracht, vertrouwen, angst of verdriet.

Als klanten geloven in je bedrijf. Dan kan dit gevoel alleen al een reden zijn om gebruik te maken van de diensten/producten van een bedrijf. Zelfs als ze het niet nodig hebben. En sterker nog, als dit gevoel sterk genoeg is. Dan raden ze je bedrijf aan bij vrienden, familie of collega’s.

Wat zijn de voordelen van branding?

Wat een merk sterk maakt is de combinatie van verschillende factoren. Denk hierbij aan goede klantervaring, duidelijke boodschap, hoge kwaliteit producten, opvallend logo, etc. Als het aankomt bij branding dan kunnen de kleine details het grootste verschil maken.

Bij deze details is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten in een oogopslag je merk kunnen herkennen. Zorg dus voor herkenbaarheid. Coca Cola doet dit bijvoorbeeld door gebruik van de kleur rood.

Coca Cola branding voorbeeld

1. Mond-tot-mondreclame

Een sterke branding levert je bedrijf verschillende voordelen op. Wanneer je met je merk een verhaal verteld wat mensen willen horen. En waar ze zich verbonden mee willen voelen. Dan herhalen ze de boodschap aan vrienden en familie. Ze worden ambassadeur van je bedrijf.

Om mond-tot-mondreclame te stimuleren is het belangrijk dat je producten van hoge kwaliteit zijn. Ook willen je klanten zien dat de beloftes die je als bedrijf maakt, ook daadwerkelijk worden waargemaakt. Zeg je bijvoorbeeld de sportwereld te willen veranderen. Dan is het ook cruciaal dat je actief grenzen opzoekt en duurzame initiatieven steunt. Kwaliteit zorgt voor blije klanten. Daarom is ook dit een cruciaal aspect aan een branding strategie.

2. Meer Geloofwaardigheid

Als klanten over je merk praten en je verhaal steunen. Dan versterkt dit ook alle andere marketingactiviteiten die je doet. Volgens Sprout Social kan mond-tot-mondreclame er al toe leiden dat uw marketingcampagnes tot 54% effectiever zijn.

Daarnaast geven duidelijkheid en expertise je merk geloofwaardigheid. Door je op te stellen als een expert in de door jou gekozen branche. Kom je over als een professional. Ook dit draagt bij aan een sterk merk. Vertrouwen en geloofwaardigheid zijn twee hele belangrijke factoren bij het neerzetten van de fundering van je merk.

3. Terugkerende klanten en verwijzingen

Zodra klanten een goede ervaring hebben gehad met een merk. Dan blijven ze langer bij je merk kopen. Hierbij is het wel belangrijk dat de kwaliteit van de branding en klantbeleving hoog blijft. Op die manier zorgt branding voor terugkerende klanten en verwijzingen.

Als klanten vaker terugkomen om een aankoop te doen, dan neemt de waarde van een klant toe. Zo verhoog je met branding ook de ROI van je marketing activiteiten.

4. Bouw aan de band tussen klant en merk

Bedrijven met een sterk merk. Besteden veel aandacht aan empathische waarden. Door zich in te zetten voor goede doelen en niet commerciële bedrijven te steunen. Bouwen ze een band op met hun klanten, bovendien is dit vaak een eenvoudige wijze om beloftes waar te maken.

Door een band te creëren met klanten kun je als merk een intieme en vriendschappelijke band met je klanten ontwikkelen. Het stelt je bedrijf niet alleen in staat om dicht bij je klanten te komen, ook is het een manier om waardevolle feedback van je klanten te krijgen.

5. Breng sneller nieuwe producten op de markt

Als je een groep loyale klanten hebt, dan is het eenvoudiger om snel nieuwe producten op de markt te brengen. Trouwe klanten zijn namelijk eerlijk en betrokken. Ook zullen ze helpen bij de branding van een nieuw product, omdat ze zich verbonden voelen.

Nike is een goed voorbeeld van klantgerichte innovatie en heeft een grote groep klanten die toegewijd is aan het merk. Vooruitgang van de producten is cruciaal en klanten worden hier enorm in betrokken bij Nike.

nike jordan schoen als branding voorbeeld

6. Trek talent aan

Sterke merken en geloofwaardige verhalen trekken nieuwe talent aan. Geweldige branding blijft nooit onopgemerkt. Een mooi verhaal trekt mensen aan! Mensen hebben de aanleg om ergens bij te willen horen. Zeker als ze ergens in geloven. Daarnaast trekt u niet alleen nieuw talent aan, ook versterkt branding de drive van de mensen die al voor je bedrijf werken.

Mensen laten zien wie ze zijn met de kleding die ze dragen, maar ook met hun werk. Een sterk merk trekt mensen aan, omdat mensen zich ermee willen associëren. Als je de beste bent of als mensen zich sterk kunnen identificeren met de boodschap van je bedrijf. Dan profiteer je hier enorm van. Onlangs liet LinkedIn in een onderzoek zien dat geregisterde merken tot 2.5 keer meer sollicitanten krijgen op gelijke functies.

7. Val op met je boodschap

Branding gaat veel dieper dan een onderscheidend logo of een mooie website. Het gaat om het creëren van beleving. Bij branding is het cruciaal om een verhaal te vertellen vanuit de identiteit van je bedrijf. In feite is de branding die uitstraling die je als merk hebt.

Branding is het geheel van de waarden van een bedrijf en de communicatie ervan. In alle online en offline communicatie van een bedrijf komen deze waarden naar voren. Vooral in markten waar de concurrentie heel hoog is, kun je flink opvallen met branding.

De mogelijkheden bij Velocity

Wilt u van start gaan maar weet u niet waar u moet beginnen? Onze specialisten helpen u graag op weg. Neem in dat geval contact met ons op.

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u ook geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan. Zo kunt u precies zien waar de kansen liggen voor uw bedrijf.

Ga naar de bovenkant