Betekenis van: Golden Circle

« Terug naar Marketing Begrippen

De Golden Circle is een model van Simon sinek over denkwijzen van succesvolle leiders en bedrijven. De Golden Circle bestaat uit drie cirkels. Simon Sinek vergelijkt de drie cirkels met het menselijk brein. De ‘wat’ wordt vergeleken met de neocortex, hier vindt het abstract denken en taal plaats. De ‘hoe’ en ‘waarom’ vinden plaats in het limbisch systeem van de hersenen. Dit deel van de hersenen is betrokken bij emoties als vertrouwen, loyaliteit, menselijk gedrag en de besluitvorming. Invloedrijke bedrijven richten zich op het deel van het brein waar de besluitvorming plaats. Ze verbinden de potentiële klant met hun bedrijf door de aansluiting te maken tussen de werkelijke reden en de onderliggende reden. Wanneer een bedrijf potentiële klanten vanuit de ‘wat’ vraag benadert, doet het bedrijf een beroep op het rationele denken van deze klanten.

Voorbeeld van de Golden Circle

Een mooi en herkenbaar voorbeeld van de Golden Circle is Apple, iedereen kent Apple. Bovendien maken ze uitsteken gebruik van dit model.

Hoe het moetHoe we het vaak zien
Why: Everything we do we believe in challenging the status quo, we believe in thinking differentlyWhat: We make great computers
How: The way we challenge the status quo is by making our products beautifully designed, simple to use and user friendlyHow: They’re beautifully designed, simple to use and user friendly
What: We just happen to make great computers, want to buy one Why: Want to buy one

Het Golden Circle model

De Golden Circle stelt je en je bedrijf in staat om succesvoller te worden. Daarbij is het cruciaal dat je denkt en onderneemt vanuit de missie van je bedrijf. Alle handelingen, activiteiten en marketing komen dan hieruit voort.

Het model van Simon sinek bestaat uit drie disciplines, namelijk:

  1. De waarom: Waarom doe je het? Wij geloven…
  2. De hoe: Hoe doe je het? Door dit op deze manier te doen…
  3. De wat: Wat doe je? Dit doen we, wilt u met ons werken?

Veel invloedrijke bedrijven gebruiken de Golden Circle. Dat zijn bedrijven zoals Tesla, Apple en Tony Chocolonely.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist