Betekenis van: Tagline

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Tagline?

Een tagline is een korte tekst dat een onderneming of een organisatie beschrijft en makkelijk te onthouden is. Met deze korte tekst kunnen consumenten zien wat voor diensten of producten een bedrijf aanbiedt. Daarnaast kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrenten met het gebruik van een tagline. Met zo een line vertel je in paar woorden wat de visie van jouw onderneming is . Met een korte tekst kan je consumenten aantrekken en ervoor zorgen dat ze langer op jouw website surfen.

Onderscheid jezelf

Heel veel consumenten gaan straight to the point. Ze willen meteen zien en weten wat ze aan jouw hebben. In een paar seconden moet je ervoor zorgen dat een consument geïnteresseerd is in jouw diensten of producten. Dat kan je doen met zo een line. Het is heel erg belangrijk dat je met een Tagline meteen verteld wat je een consument te bieden hebt. Daarmee zorg je ervoor dat consumenten langer op je website surfen en misschien een aankoop doen. Een Tagline staat meestal onder het logo van een bedrijf. Bezoekers kijken meestal naar een logo omdat het opvalt en omdat het meestal verteld wat de visie van een onderneming is. Een Tagline onderbouwt een logo. In maximaal 7 woorden moet je ervoor zorgen dat een klant verder blijft surfen op jouw website.

Wat is een slogan?

Een Tagline lijkt heel erg op een slogan of een slagzin, maar dat is het niet. Een slogan is een commerciële uiting die een doelstelling beschrijft. Met een Tagline wil je een andere boodschap overbrengen. Je wilt namelijk vertellen wat de waarde van je onderneming is en hoe jij je onderscheidt met de concurrenten. Je wilt met zo een line de Unique Selling Point van jouw onderneming naar boven brengen. Een slagzin beschrijft een doelstelling van een onderneming.

tagline

Ook interessant

Wat is een Slogan?

Wat is Personal branding?

Wat is Out of home?

Wat is Onderscheidend vermogen?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist