Betekenis van: Out of home

« Terug naar Marketing Begrippen

Out of home is de verzameling van alle vormen van reclame die zich buiten bevinden. Het gaan dan vooral over openbare plekken. Die druk bezocht zijn. Deze campagnes zijn vooral gericht op de naamsbekendheid. Vandaar dat de ligging en grafische vormgeving zeer belangrijk is.

Wat is out of home?

Dit zijn reclame-uitingen die een consument buitenshuis kan tegenkomen. Deze advertenties kunnen in meerdere vormen voorkomen:

  • Abri: Dit is een halfopen wachthuisje. Zoals een bushokje, tramhokje of wachthuisje.
  • Bilboard: Dit is meestal een groot reclamebord. Het hangt op een plek waar je het goed kan zien. Meestal langs een snelweg, gebouw of stance.
  • Display ad: Dit is meestal een bord op ooghoogte. Het staat meestal op looppaden. Dit is een vorm van narrowcasting.
  • Beeldschermen: Dit is een beeldscherm waar een beperkt netwerk van audiovisuele displays vertoond worden. Dit zie je vaak bij de entree van gebouwen of in het openbaar vervoer. Het moet vooral in informatie voorzien.
  • Bedrijfsauto: Het design (wrap) van een auto kan aangepast worden. Zo heeft het de huisstijl van het bedrijf. Er kan bepaalde tekst en logo’s vertoond worden. Dit zullen mensen opmerken. Omdat de auto overal rijdt. Joel Beukers (fitness influencer) koopt vaak auto’s met een gouden wrap. Want dit is het huisstijl van zijn merk.
out of home

Digitale out of home campagnes

Er zijn nieuwe diverse technieken gekomen. Waardoor digitale out of home reclames nog effectiever geworden zijn. Daardoor komt deze vorm van reclame steeds dichterbij online advertising. Vandaar dat de bekende technieken van online advertising ook buiten toegepast wordt. De optie om de content aan te passen gaat ook makkelijker. Zo hoef je dan niet elke keer papier weg te halen en opnieuw een andere te maken.

Kosten van buitenreclame

De kosten kunnen variëren op basis van targeting. Je kunt je hyper-lokaal richten. Of juist een zeer uitgebreide nationale branding campagne. Dus kunnen de prijzen verschillen van €500 tot aan €200.000.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist