Betekenis van: Personal branding

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is personal branding?

Personal branding is een term dat werd geïntroduceerd in het jaar 1997 door een wel bekende branding expert Tom Peters. Deze term kun je zien als een manier hoe jij je merk of jezelf laat zien aan andere mensen. Heel veel mensen vergeten dat wij zelf een merk zijn. Wij hebben allemaal ons eigen unieke verhaal zoals elke ander merk. Net als jouw naam is het belangrijk dat je merk een positief beeld krijgt.

Waarom is personal branding belangrijk?

Bij personal branding is je doel om jezelf in de markt te plaatsen op een authentieke manier. Een persoonlijk merk bestaat uit wie jij bent en wat jij in de toekomst wilt bereiken. Als je een authentiek merk wilt creëren werk je van binnen naar buiten. Je kijkt eerst naar jezelf en je vraagt je af wie je echt bent en wat jou doel is in het leven. Je kijkt daarnaast naar je talenten en kwaliteiten. Het belangrijkste is dat je kijkt naar wat je ontwikkelpunten zijn en hoe je van deze verbeterpunten je kwaliteiten kan maken. Dit eindresultaat breng je naar buiten en laat je aan de wereld zien.

Waarvoor gebruik je het?

Persoonlijke branding kan je helpen om je te onderscheiden met andere concurrenten. Het vergroot je zichtbaarheid. Als je niet blij bent met hoe je er nu voor staat is personal branding heel erg handig. Door kritisch naar jezelf te kijken kun je je zelf ontwikkelen. Als je je goed verdiept in je merk ontdek je ook wie je echt bent en waarvoor je iets doet. Dit zult je een hoop zelfvertrouwen geven.

Voor wie is het relevant?

Personal branding is een aanrader voor de ondernemers die toe zijn aan verandering in hun privéleven of bedrijf. Dit kan voor verschillenden concepten gelden. Als je niet blij bent met de mensen om je heen of als je je eenzaam voelt. Het kan ook zijn dat je niet tevreden bent met je werk of studie. Dit kan je allemaal oplossen om goed te kijken naar jezelf.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist