Betekenis van: Slogan

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een slogan?

Een slogan of een slagzin is een korte zin dat veel zegt over een onderneming en waar een bedrijf voor staat. Deze zin wordt vaak gebruikt door bedrijven voor een commerciële doeleinden. Een slagzin is een korte samenvatting over een onderneming of product. Deze pakkende zin is bedoeld om consumenten te bereiken en het weergeeft meestal waar een onderneming voor staat. Een slagzin is een belangrijk onderdeel van branding. Het is een strategisch spel dat consumenten een gevoel geeft wanneer ze de slogan te horen krijgen. Met een pakkende zin kan je een goede band opbouwen met je klanten. De boodschap die je meegeeft aan je klanten zorgt voor emotie en gevoelens.

Hoe maak je een slagzin?

Een slogan moet kort en krachtig zijn. Je moet in een pakkende zin kunnen vertellen waar je onderneming voor staat en wat een consument aan jouw producten of diensten heeft. Met een slagzin geef je namelijk je visitekaartje af. Het moet toepasselijk zijn zodat je de slagzin voor alle soorten campagnes kan inzetten. Gebruik makkelijke woorden, het doel van een slagzin is dat mensen het onthouden. Daarentegen moet je boodschap niet simpel zijn. Je slogan moet goed doordacht zijn zodat het mensen onbewust aan het denken zet.

Houd je slogan zo kort mogelijk. De meest voorkomende slagzin lengte is vier. Bijvoorbeeld ´Lets make things better´ van Philips is kort en krachtig. In een zin van vier woorden beschrijft Philips waar de onderneming voor staat en wat ze bieden. Er zijn slogans die meer dan tien woorden bevatten. Die komen weinig voor omdat het niet relevant is en niet consumenten aantrekt. Een goede slagzin moet iets zeggen over jezelf en de doelgroep die je wilt bereiken. Maak het daarom persoonlijk. Op deze manier zorg je ervoor dat er emotie los komt bij de doelgroep die je wilt bereiken.

slogan

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist