Betekenis van: Smart Speaker

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Smart Speaker heeft naast geluid ook een spraakfunctie. Hier kan je tegen de speaker spreken. En zal het een antwoord teruggeven of actie uitvoeren. Omdat het met één of meerdere microfoons heeft om geluid op te nemen. De uitgebreide opties maakt de speaker smart. Want er zijn nog meer voordelen. Zeker als je smart thuis wil leven. Dit is een opkomende trend. Waarbij huizen op slimme en snelle wijze gebruikt kan worden.

Wat is een Smart Speaker?

Het is een speaker met een microfoon, internetaansluiting en spraakherkenningssoftware. Deze kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen. Daarbij is er software en hardware gekoppeld aan de Smart Speaker. De functionaliteit is hier deels afhankelijk van.

Hoe werkt een Smart Speaker?

Je kan iets tegen de Smart Speaker zeggen. Dit kan een commando of vraag zijn. Dit zal opgenomen worden via de speaker. Met als gevolg een actie die de software in gang zet. Jou zou kunnen zeggen “hoe laat is het nu?”. Of het vragen om een liedje aan te zetten. Meestal heb je een draadloos internet verbinding nodig. Vooral bij vragen die actueel zijn. Omdat er bepaalde commando’s vooraf ingesteld kan worden. Bij het vragen van het weer, zal het wel via het internet opgehaald moeten worden.

Spraakassistentie

De technologie blijft maar innoveren. Vandaar is er steeds meer optie voor spraakassistentie. Dit hoeft niet per se van een speaker te komen. Dit kan op een smartphone. De beroemdste is de Apple Siri. Je kan het makkelijk aanzetten. En heb je talloze opties. En dat door alleen je stem te gebruiken. Google Assistent is de software die dit mogelijk maakt. Het wordt ook gebruikt voor de speaker Alexa.

Waardevolle toepassingen

Thuis gebruik je bijna alles fysiek. Zoals de ramen dichtdoen of gordijnen. Lampen zet je ook aan doormiddel van een knop. Maar er is ook optie voor smart home. Waarbij je makkelijk via je smartphone dit kan regelen.

Via een Smart Speaker kan je ook apps openen. Daarnaast heeft YouTube en Google zoekfuncties via stemgebruik.

Ook interessant

Wat is Smart data?

Wat is een Webruimte?

Wat is een Scan?

Wat is Resolutie?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist