Betekenis van: Smart data

« Terug naar Marketing Begrippen

Smart data kan ontvangen en gelijk verwerkt worden. Op deze manier kan je snel en functioneel informatie gebruiken.

Wat is smart data?

Het is digitale informatie die bestemd direct aangepast is op een bron. Denk hierbij smart home apparatuur. Via je mobiel zend je een uitvoering uit. Nu gaat de deur automatisch gelijk open. Dus is er geen nood voor beheer en analyse van de informatie die verzonden wordt.

Via software en hardware wordt bepaalt hoe ‘slim’ informatie verwerkt wordt. Hierbij is de informatie goed interpreteren belangrijk. En daarbij hoe snel dit gedaan wordt. Bij Smart Data hoeft er niet eerst contact gelegd worden met een centraal systeem. Omdat er gebruik gemaakt wordt van sensoren. De sensoren zijn afhankelijk van een verbinding met een ander apparaat of netwerk.

Toepassingen van smart data

Dus zoals al gezegd smart home apparatuur. Maar er kan buitenhuis gebruik zijn. Denk aan de populaire automerk Tesla. De auto’s zijn ontwikkeld door Elon Musk. De Tesla’s zijn volledig elektrisch. Van zowel de bron van energie om de auto te laten rijden. Als de bron voor handelingen. Dus is smart data zeer belangrijk hier. De software en hardware zijn in staat om zelfstandige keuzes te maken. Dus informatie kan snel verwerkt worden.

Maar de informatie inclusief actie zal op een later tijdstip naar een centrale server. Voor verdere verwerking en analyse. Dit kan gebruikt worden om Internet of Things (IoT) producten te verbeteren. Dit is het netwerk van fysieke objecten of ‘dingen’. Waarin sensoren, software en andere technologieën zijn ingebouwd. Om zo het te verbinden met internet. Zodat gegevens kan uitgewisseld worden met apparaten en systemen.

Het verschil met Big Data

Big data kan gebruikt worden voor smart data. Want hierbij is er een groot hoeveelheid aan data die verwerkt wordt. Dit voor specifieke toepassingen. Analyse, filteren en indelen kost tijd. Daarom is de data betrouwbaar. Daarom kan het gebruikt worden voor functionaliteiten.

Ook interessant

Wat is een Smart Speaker?

Wat is een Webruimte?

Wat is een Scan?

Wat is Resolutie?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist