Betekenis van: Resolutie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is resolutie en wat doet het?

Resolutie is het aantal pixel van een beeldscherm of een afbeelding. Pixels bepalen hoe goed je een visueel beeld kan zien. Hoe meer pixels je scherm bevat zorgt ervoor dat er veel informatie te lezen is. De hoeveelheid pixels bepaalt dus de kwaliteit van de beeldscherm en hoe goed je het kan zien. Dit heeft een effect op de beleving van de Visuals. Daarom worden speciale schermen gemaakt voor gamers met hoge resolutie. Zo kunnen gamers het spel beter ervaren.

beelkwaliteit bij printers

Echter wordt resolutie wel beperkt door het medium. Bijvoorbeeld als je een afbeelding wilt afdrukken is het belangrijk hoe goed de kwaliteit is van de printer. Printers bevatten ook pixels en hoe hoger de DPI is van de printer, is de kwaliteit van het afdrukken ook hoog. 

Bij drukwerk wordt meestal DPI van 300 aangehouden. Bovendien worden de kwaliteit van de beelden scherp gedrukt en worden alle details scherp weergeven. De resolutie van een digitale foto heeft een resolutie van 72 DPI. Deze wordt omgezet naar een resolutie van 300 DPI. Als je een foto wilt omzetten kan de kwaliteit verliezen. Dat komt doordat de informatie van de originele variant 72 DPI is en verdeeld moet worden over 300 DPI. Een persoon die gespecialiseerd is in het maken van foto’s en filmpjes, maken foto’s van 240 DPI. Daardoor zijn hun foto’s meestal scherper.

Een resolutie van een scherm wordt weergeven in pixels. De pixels worden weergeven met het aantal pixels van de breedte x het aantal pixels in de hoogte van een scherm. Deze resolutions kom je meestal tegen bij een TV of een beelscherm van een laptop.

Er zijn een paar resoluties die je meestal tegen komt:

  • 1280 x 1024 px
  • 1400 x 1050 px
  • 1920 x 1080 px
  • 4K

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist