Betekenis van: Webruimte

« Terug naar Marketing Begrippen

Webruimte is een ruimte waar digitale informatie opgeslagen kan worden. Dit is ook wel de web space. Het is omvat alles wat online opgeslagen kan worden. Denk aan bestandsbeheer, publicatie van websites, aanbieden van artikelen in webshops. Daarbij is het bereikbaar vanuit meerdere apparaten. Op iedere locatie. Als het maar een internetverbinding heeft.

Wat is webruimte?

Online is alles met elkaar verbonden. Zo kan je bestanden delen met elkaar. Online documenten plaatsen om het zichtbaar te maken voor iedereen. Als er maar een breedband internet, WIFI en snelle mobiele internetverbindingen hebben. Zo hebben dan 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot informatie op het internet. Dit wordt steeds beter. Online opslag is steeds goedkoper geworden. Daarnaast zijn servers krachtiger dan voorheen. Hierdoor kan er meer opgeslagen worden. De informatie kan ook gebruikt worden voor privé gebruik

Aanbieder van webruimte

Er zijn veel gratis aanbieders van een webruimte. De hoeveelheid kan verschillen. En ook daarbij de inhoud. GoDaddy en Amazon (AWS) zijn grote spelers in de markt. Zij hebben een grote cloudplatform. GoDaddy heeft s ’werelds grootste cloudplatform voor kleine, onafhankelijke ondernemingen.

De kosten van ruimte op het web

Je kan op het internet bestanden opslaan. Dan is het vaak ook gratis. Omdat bedrijven onbeperkt ruimte weg geven voor opslag. Denk hierbij aan foto’s. Maar er zijn partijen die zeer belangrijke documenten hebben. Hierin zitten exclusieve document dat zeer privé gehouden moeten worden. Er mag geen risico zijn van verlies van data of een lek. Vandaar dat je niet zomaar zo’n gratis webruimte wilt gebruiken. Vandaar dat je gebruik wilt maken van een SDD opslag. Dit staat voor Solid State Drive. Het is zuiniger, sneller en betrouwbaarder qua werk. Via Dropbox is het bijvoorbeeld minder snel toegankelijk voor een back-up. Tegenwoordig wordt meer gefocust op de beveiliging van servers.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist