Betekenis van: Scan

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een scan?

Een Scan is een term die het digitaliseren van foto’s beschrijft. Hierdoor kunnen afbeeldingen opgeslagen worden op de computer. Het meest gebruikelijke manier om te  scannen is een optische scanner. Met behulp van een software die gespecialiseerd is in het scannen zoals OCR kun je teksten scannen en de teksten neerzetten op je computer.

QR-code

Je kunt tegenwoordig ook je telefoon gebruiken om te scannen. Bijvoorbeeld als je naar een restaurant gaat kun je de menu bekijken met een QR-code. Deze code kun je scannen met je telefoon. Als je de QR-code gescand hebt krijg je meteen de menu zien met alle gerechten van de restaurant.

2D en 3D scannen

Met een scanner die 3D is kunnen niet alleen documenten of afbeeldingen gescand worden. Je kunt ook 3D objecten uitprinten. Dit kunnen zowel grote als kleinen objecten zijn om te scannen. Bij de auto-industrie worden 3D printers ingezet voor Rapid Prototyping en degelijke activiteiten.

MRI-scan

Met de tijd wordt technologie efficiënter en beter. Scannen kom je ook in de zorg tegen. Mensen kunnen ook gescand worden zoals een 3D object. Bijvoorbeeld een MRI-scan. Bij deze kopie wordt een deel van het lichaam gescand. Tijdens deze onderzoek klinken er harde kloppende geluiden. De onderzoek tijd van zo een kopie is 1 uur lang. Met een MRI-kopie krijg je een goed beeld van je spieren, buikorganen, botten en je hersene

Wat is het verschil tussen CT-scan en MRI-scan

Bij een CT-kopiekrijg je een goed beeld van de botten vaak als ze gebroken zijn. Je krijgt ook beter zicht van de slagaders en bloedvaten. Een CT-kopie duurt meestal korter dan een MRI-scan. Bij een CT-scan krijg je niet te maken met een tunnel waar je in moet. Dat is wel het geval bij een MRI-kopie. Een CT-kopie maakt daarnaast ook minder lawaai.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist