Betekenis van: SEA

« Terug naar Marketing Begrippen

SEA (ookwel Search Engine Advertising) staat voor het betaald promoten van je website in zoekmachines. SEA is een engelse term, als we de term in Nederland gebruiken, dan zeggen we vaak zoekmachine adverteren. Dit betekent dat je door middel van het inkopen van advertenties in een advertentieveiling verkeer naar je website kunt genereren. In de meeste gevallen betaal je voor deze bezoekers per klik naar je website. Dit wordt ook wel de CPC (cost per click) genoemd.

Vaak als we het over SEA hebben dan gaat dit hand in hand met Google. Dat komt omdat Google de grootste Zoekmachine is. Er zijn nog wel andere zoekmachines maar die hebben vaak een erg klein aandeel. Een voorbeeld van een kleinere zoekmachine is Bing. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van SEA.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO

Bij zowel SEO als SEA wil je hoog in de zoekresultaten komen. Het grootste verschil tussen de twee is echter dat je bij SEA direct betaald om hoog in de zoekresultaten te komen. Terwijl je via SEO organisch bezoekers naar je website genereert. Met organisch verkeer bedoelen we het verkeer dat op je website komt omdat je website een goede techniek en structuur heeft. Die goede structuur en techniek is overigens ook heel belangrijk voor SEA. Veel criteria die gebruikt worden voor SEO worden ook gebruikt bij SEA. Daarom is het slim om altijd strategisch met beide aan de slag te gaan.

Ook zit er een verschil in de doorlooptijd van SEO en SEA. Het is namelijk zo dat wanneer je advertentieplekken inkoopt op een advertentieplatform je direct klikken krijgt. Maak je vandaag een campagne in bijvoorbeeld Google Ads of Bing Ads. Dan kun je daar morgen al de resultaten van zien. Bij SEO duurt dit veel langer. Doorgaans pas 3 tot 6 maanden nadat je aan je SEO hebt gewerkt hier resultaten van.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist